Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:06 18 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bistrița-Năsăud Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice

ro

05 May, 2023 13:58 759 Marime text

                                                                                                                    Nr. 100 din 5 mai 2023

 
BULETIN DE PRESĂ
 
Acțiuni pentru combaterea delictelor silvice
 
În perioada 3-4 mai 2023, polițiștii Serviciului de Ordine Publică, în colaborare cu inspectori din cadrul Gărzii Forestiere Cluj şi silvicultori au acționat pentru combaterea activităților ilicite în domeniile economice specifice exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos și combaterea braconajului piscicol.
 
În acest scop, pe valea Bârgăului, au fost efectuate controale în trafic și au fost oprite 9 autovehicule și legitimate 16 persoane. Totodată, au fost verificate 12 transporturi de material lemnos, 3 agenți economici și 3 exploatări forestiere. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 7 sancțiuni în cuantum de 10.000 lei pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 171/2010, privind regimul silvic.
 
Ca măsură complementară, polițiștii au dispus măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a cantității de 21,33 metri cubi de material lemnos, în valoare de 7.521 de lei.
 
Totodată, în data de 4 mai a.c., în cadrul acțiunii desfășurate, în localitatea Livezile, polițiștii din cadrul Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol au identificat oprit pe marginea carosabilului un autotren.
 
La volanul autoutilitarei, a fost identificat un bărbat de 44 ani, din Șanț. În urma verificărilor s-a constatat faptul că pentru ansamblul auto a fost emis de către o societate comercială, un aviz de însoțire a materialului lemnos pentru 4,50 mc, cherestea specia molid. În interiorul semiremorcii, polițiștii au găsit 10 radiatoare din oțel, fără a mai fi identificată altă marfă sau materialul lemnos.
 
Avizul emis ar fi indicat faptul că materialul lemnos ar fi fost încărcat de la punctul de lucru din Bistrița a societății comerciale, urmând să fie transportat la un alt punct de lucru al aceleiași societăți comerciale, în localitatea Șanț, cu scopul de a regla diferențele stocurilor scriptice și faptice între cele două puncte de lucru.
 
Polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, au început efectuarea de cercetări în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de fals informatic. Totodată, în cadrul dosarului penal întocmit a fost dispusă indisponibilizarea ansamblului auto precum și a telefoanelor mobile folosite, în vederea instituirii sechestrului asigurător.
 
Șofer depistat sub influența alcoolului de polițiștii rutieri
 
La data de 5 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Bistrița au oprit pentru control un autoturism ce se deplasa pe strada Dornei.
 
La volan a fost identificat un bărbat de 41 ani, din Bistrița. Acesta a fost testat de către polițiști cu aparatul etilomentru, rezultatul fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, în urma testării a fost condus la spital pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.
 
Cercetările sunt continuate de către polițiștii Biroului Rutier, în cadrul unui dosar penal cu privire la infracțiunea de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.     
 
 
Acțiuni pentru creșterea siguranței rutiere pe Drumul Național 17D
 
La data de 4 mai a.c., polițiștii din cadrul Postului de Poliție Comunal Zagra și Parva, din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Năsăud, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Roman Bistrița-Năsăud, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a traficului rutier și pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.
Acțiunile au urmărit depistarea în trafic a tuturor celor care încalcă regulile de circulație și pun în pericol siguranța atât a lor, cât și a celorlalți participanți la trafic cât și identificarea vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic.
 
În urma activităților desfășurate pe Drumul Național 17D, polițiștii au constatat 30 de contravenții la O.U.G. 195/2002 privind regimul rutier în valoare de 7395 lei, fiind totodată reținute 6 certificate de înmatriculare, un permis de conducere și legitimate 41 de persoane.   
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii