Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:29 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău S-a autoaccidentat, conducând fără permis

ro

16 Aug, 2023 15:15 395 Marime text
Nr. 148 din 16 august 2023
                                                                                            
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Constatări ale polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău
 
La data de 08 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au identificat un bărbat, de 61 de ani, din comuna Dofteana care ar fi deținut mai multe exemplare canine de rasă comună, nesterilizate și fără microcip de identificare.
          Celui în cauză i-a fost acordat un termen de 7 zile pentru efectuarea acțiunilor sanitare-veterinare (identificare prin microcipare și sterilizare) a câinilor, dar acesta a refuzat.
          Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a bărbatului cu amendă în valoare de 7.500 de lei.
  •  
La data de 09 august a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bacău au identificat un tânăr, de 22 de ani, din comuna Balcani care nu ar fi întreprins activități de obținere a documentelor legale în vederea reproducerii unor exemplare canine de rasă.
Ulterior, cel în cauză ar fi propus spre comercializare exemplarele canine rezultate, prin intermediul unei platforme online.
Tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.500 de lei.
 
 
         Polițiștii reamintesc că, în conformitate cu prevederile O.U.G 55 din 2002, reproducția câinilor care nu au acte de origine recunoscute de Asociația Chinologică Română afiliată la Federația Chinologică Internațională se sancționează cu amendă de la 500 de 1.500 de lei.
  •  
La volan fără permis de conducere și sub influența alcoolului
 
La data de 14 august a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 30 de ani, din comuna Berzunți, în timp ce conducea un autoturism pe strada Valea Bisericii din comuna Bârsănești, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date a reieșit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.
 
  •  
S-a autoaccidentat, conducând fără permis
 
          La data de 15 august a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Tătărăști ar fi avut loc un eveniment rutier.
          Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar din primele verificări a reieșit faptul că, un tânăr de 27 de ani, din comuna Corbasca, în timp ce conducea un autoturism din direcția Adjud – Tătărăști ar fi pierdut controlul direcției de deplasare părăsind partea carosabilă.
          În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea conducătorului auto care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.
          Cel în cauză a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0.03 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltare mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
          Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă.
 
                                                                                                    
  •  
Dosar penal pentru că a condus băut și cu permisul suspendat
 
La data de 15 august a.c., în jurul orei 23.30, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Brusturoasa au depistat în flagrant delict, un bărbat de 49 de ani, din județul Galați, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Trotușului din comuna Agăș, sub influența băuturilor alcoolice.
          Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior acesta fiind transportat la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Din verificările efectuate în baza de date a reieșit faptul că, bărbatul figura cu permisul de conducere suspendat.
          Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și având dreptul de a conduce suspendat.
                                                                                                                  
                                                                                                  
                                                                                                  ÎNTOCMIT
                                                                                           Ag. șef adj. de poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii