Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:18 15 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

ro

16 Jun, 2023 14:37 554 Marime text
Nr. 196 din 16 iunie 2023
                                                                                                                                                          
     
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști
 
La data de 15 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Onești au depistat în flagrant delict, un bărbat de 46 de ani, din comuna Helegiu care conducea un autoturism pe strada Redului, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului și i-au reținut permisul de conducere.
 
 
        La aceeași dată, în jurul orei 20:30, o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Moineşti a depistat în trafic, un tânăr, de 33 de ani, din comuna Ardeoani, în timp ce conducea pe drumul comunal din localitate, un autoturism, deși avea o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.
       Acesta a fost condus la spital unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
       Cercetările continuă în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

  •  
Reținut de polițiști după ce ar fi condus un ATV neînregistrat, băut și fără permis, provocând coliziune
 
         Polițiștii din Moinești au luat măsura reținerii unui tânăr de 28 de ani, din comuna Palanca, bănuit de comiterea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău.
 
La data de 10 iunie a.c., Poliţia Municipiului Moineşti a fost sesizată prin SNUAU 112, de către un bărbat de 55 de ani, din comuna Măgireşti, despre faptul că, pe drumul comunal din Palanca a avut loc o coliziune între două vehicule, soldată cu pagube materiale.
         La faţa locului s-a deplasat o patrulă de poliție din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Brusturoasa care în urma cercetărilor efectuate a stabilit faptul că, un tânăr de 28 de ani, din comuna Palanca, în timp ce conducea un ATV, neînregistrat, pe drumul sătesc, nu ar fi păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţa sa, intrând în coliziune cu acesta.
         În urma impactului au rezultat pagube materiale.
         Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, în cazul conducătorului auto, iar în cazul tânărului de 28 de ani a rezultat o concentraţie de 1,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
        Acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
        În urma verificării în baza de date s-a stabilit faptul că, tânărul nu deţine permis de conducere.
        Având în vedere probatoriul administrat, polițiștii au dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat, fără permis de conducere şi sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
        Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Bacău.
  •  
 
Reținuți de polițiști pentru lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice
 
       Polițiștii din Onești desfășoară cercetări față de trei bărbați, din comuna Căiuți, bănuiți de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Aceștia au fost reținuți și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.
 
       La data de 14 iunie a.c, polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în seara aceleași zile, în jurul orei 21:30, în incinta unui magazin de pe raza comunei Căiuţi a avut loc un conflict între mai multe persoane.
      În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate de polițiștii Secţiei 10 Poliţie Rurală Oneşti s-a stabilit faptul că, în seara zilei 14 iunie a.c., trei bărbați din comuna Căiuţi ar fi pătruns în incinta unui magazin din localitate, unde pe fondul unui conflict spontan ar fi agresat o persoană care se afla la o masă în incinta societăţii, tulburând ordinea şi liniştea publică.
      Aceasta a fost transportată la spital pentru ingrijiri medicale de specialitate.
      Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.
     Trei bărbați cu vârste cuprinse între 32 și 36 de ani au fost reținuți de polițiști și introduși în Arestul I.P.J. Bacău.     

        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii