Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:32 04 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Depistați de polițiști, în trafic, cu motociclete neînmatriculate

ro

07 Aug, 2023 15:31 704 Marime text
Nr. 254 din 07 august 2023
                                                                                    
     
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Depistați de polițiști, în trafic, cu motociclete neînmatriculate
 
La data de 04 august a.c., în jurul orei 18.00, o patrulă de poliție din Dărmănești a depistat pe strada Plopului din localitate, două motociclete conduse de doi bărbați, de 33 și 45 de ani.
          Cel din urmă a fugit de la fața locului, neconformându-se indicațiilor polițiștilor, fapt pentru care a fost înștiințat să predea permisul de conducere în vederea reținerii. Totodată, a refuzat testarea cu aparatul etilotest, fapt pentru care a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, însă a refuzat. Din verificări, polițiștii au constatat că, cele două motociclete sunt neînmatriculate.
          Polițiștii au luat măsura reţinerii permisului de conducere aparţinând și celuilalt conducător depistat și s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui autovehicul neîmatriculat şi refuzul recoltării probelor biologice de sânge.
 
 
Pentru evitarea evenimentelor rutiere nedorite, Poliţia recomandă motocicliştilor:
 
-        Nu conduceţi în timp ce vă aflaţi sub influența băuturilor alcoolice!
-        Evitaţi accelerările excesive şi nu depăşiţi limitele legale de viteză!
-        Evitaţi deplasarea între benzile de circulaţie!
-        Purtaţi atât dumneavoastră, cât şi pasagerul care vă însoţeşte căşti de protecţie omologate! 
-        Nu faceţi "slalom" printre autovehiculele aflate în mişcare!
-        Asiguraţi-vă că dispuneţi de spaţiu de frânare suficient!
-        Păstraţi permanent contactul ambelor roţi cu suprafaţa carosabilului!
  •  
A condus un autoturism băut și cu permisul suspendat
    
   La data de 06 august a.c., în jurul orei 12.00, o patrulă de poliție din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului a depistat în trafic, un autoturism care era condus de un bărbat de 52 de ani, din comuna Răchitoasa, ce avea permisul suspendat.
  S-a procedat la tesatarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvărşirii infractiuniilor de conducerea a unui vehicul fără permis de conducere şi sub influenta băuturilor alcoolice.
  •  
 
Alcoolul incompatibil cu volanul!
 
        La data de 06 august a.c., în jurul orei 22.30, Poliţia Mun. Oneşti a fost sesizată prin 112, despre faptul că, pe drumul comunal din Bârsăneşti, s-a produs un accident de circulaţie.
        Din cercetări polițiștii au stabilit că, un localnic de 19 ani, în timp ce conducea un autoturism pe drumul comunal, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a intrat în coliziune cu un cap de pod, răsturnându-se pe partea carosabilă.
        În urma evenimentului rutier a rezultat rănirea tânărului care a fost transportat la spital.
        Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,19 alcool pur în aerul expirat şi i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.
        Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
  •  
 
Atenție cui înmânați documentele personale!
 
Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Bacău au finalizat cercetările într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
          O femeie din Buhuși a sesizat unitatea de parchet cu privire la faptul că, ar fi fost înștiințată de o firmă ce acordă împumuturi bănești că ar datora acesteia suma de 18.000 de lei, ca urmare a neachitării contractului de împrumut emis pe numele său, despre care aceasta ar fi avut cunoștință.
 Din cercetări, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au stabilit că, o femeie de 52 de ani, din județul Neamț ar fi indus în eroare un operator economic ce furnizează acorduri de împrumut financiar, prin aceea că ar fi folosit documente prin care ar fi atestat, în mod nereal, că păgubita ar fi fost angajata unei firme pe care aceasta o administra, pentru a încheia, în numele celei de-a doua, un contract de credit, obținând astfel un credit în valoare de 10.000 lei, sumă pe care și-ar fi însușit-o în interes personal.
Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
        Întocmit,
Subcomisar de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii