Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Depistat la volan cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat

ro

12 Jun, 2023 14:01 617 Marime text
Nr. 191 din 12 iunie 2023
                                                                                      
                                                              
     
 
BULETIN DE PRESĂ 
 
Depistat la volan cu o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat
 
 
La data de 09 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 42 de ani, din comuna Stănișești care conducea un autoturism pe raza municipiului Bacău, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 În urma testării, bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
  •  
I-a încredințat autoturismul sa-l conducă, deși știa că nu are permis

          La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Bacău au oprit pentru control, un bărbat de 45 de ani care conducea un autoturism pe strada Cornișa Bistriței din municipiul Bacău,
 În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul i-a fost încredințat să-l conducă de către soția lui care se afla împreună cu acesta în momentul depistării.
 Polițiștii au întocmit dosar penal, efectuându-se cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.
  •  
 
 
Cercetat de polițiștii oneșteni pentru că a prezentat un permis de conducere fals
 
La data de 11 iunie a.c, polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Onești au depistat un bărbat, de 48 de ani, din comuna Sănduleni care conducea un autoturism pe raza localității, iar pentru control, acesta a prezentat un permis de conducere ce părea a fi emis de autorităţile din Slovacia.
În urma verificărilor efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar documentul prezentat nu avea elementele specifice de siguranță.
          În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără permis, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.
  •  
 
A condus băut și a provocat un accident
 
La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Nicolae Bălcescu a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat faptul că, un bărbat de 53 de ani, din comuna Nicolae Bălcescu, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității nu ar fi acordat prioritate unui autoturism condus de un tânăr, de 26 de ani, care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.
În urma evenimentului a rezultat rănirea ușoară a șoferului de 26 de ani, acestuia fiindu-i acordate îngrijiri medicale la fața locului, refuzând transportarea la spital.
Conducătorii auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,58 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru bărbatul de 53 de ani și negativ pentru tânărul de 26 de ani.
          Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infacțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului.
  •  
 
S-a accidentat după ce a condus bicicleta sub influența alcoolului
 
La data de 11 iunie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Sascut a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.
Din primele cercetări a rezultat faptul că, o femeie de 50 de ani, din comuna Sascut, în timp ce circula pe bicicletă pe raza localității, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi căzut pe partea carosabilă.
În urma evenimentului a rezultat rănirea femeii, aceasta fiind transportată la spital pentru îngrijiri medicale.
În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infacțiunii de vătămare corporală din culpă.
 
Recomandările polițiștilor pentru persoanele care se deplasează cu bicicleta:
 
Echipați-vă corespunzător și respectați regulile de circulație atât pentru siguranța dumneavoastră cât și a celorlalți participanți la trafic!
 
Nu circulați cu bicicleta dacă vă aflați sub influența băuturilor alcoolice.
 
Este necesar ca bicicleta să aibă în dotare un dispozitiv de frânare eficace, cu sistem adecvat, funcțional, de direcție și cu sistem de avertizare sonoră.
 
De asemenea, bicicleta trebuie să fie echipată, pe timp de noapte sau când vizibilitatea este redusă, în față, cu lumină de culoare albă sau galbenă, iar în spate, cu lumină de culoare roșie și cu cel puțin un dispozitiv fluorescent-reflectorizant, vizibil, de aceeași culoare.
 
 
                  Întocmit,
Ag. șef adj. de poliţie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii