Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:23 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Bacău Buletin de presă - 23.07.2021

ro

23 Jul, 2021 16:39 916 Marime text
Nr. 506163 din 23 iulie 2021
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Bărbat cercetat de polițiști pentru furt de energie electrică
 
            La data de 22 iulie a.c., polițiștii din Tamaşi, în colaborare cu reprezentanții societății de distribuție a energiei electrice, au depistat un bărbat, de 37 de ani, din localitate, care ar fi sustras energie electrică prin branșament ilegal.
            Pe numele acestuia, polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de furt calificat.
 Prezenta pericol în trafic
 
          La data de 22 iulie a.c., în jurul orei 18:00, un echipaj de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Bacău, au depistat în flagrant delict, un bărbat, de 54 de ani, din comuna Faraoani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Calea Bârladului din localitate, având o îmbibaţie alcoolică de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional de poliţişti şi i-a fost înmânată dovada înlocuitoare a permisului de conducere fără drept de circulaţie.
          Ulterior, după circa 40 de minute, conducătorul auto a fost depistat în timp ce conducea autoturismul având o îmbibaţie alcoolică de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.
         Acesta a fost condus la spital, unde i s-au recoltat două mostre biologice de sânge la interval de o oră în vederea stabilirii alcoolemiei.
        Poliţiştii i-au întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul pe drumurile publice având dreptul de a conduce suspendat.
  
Acțiuni operative organizate de Polițiile Municipiilor Bacău şi Moineşti
            La data de 22 iulie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au fost prezenți în zona de competenţă, într-o acțiune organizată pe linia menținerii ordinii și liniștii publice.
În cadrul activităților specifice desfășurate, polițiștii, împreună cu jandarmi, au legitimat aproximativ 200 de persoane, au verificat 89 de persoane aflate în carantină şi 16 autovehicule în trafic.
Totodată, au fost verificate 12 societăți comerciale şi 9 mijloace de transport în comun, pentru prevenirea şi combaterea virusului Sars-Cov 2.Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 20 de sancțiuni contravenționale, în valoare  de 4.000 de lei, din care 4 conform Legii 61/1991 şi 13 la regimul rutier.
 
               Pe raza de competenţă a Poliţiei Municipiului Moineşti s-a acţionat pentru verificarea legalităţii activităţilor de transport material lemnos.
  Poliţişti de ordine publică, rutieră, de la economic şi lucrători silvici au desfășurat o acțiune de prevenire şi combatere în domeniul prelucrării şi comercializării materialului lemnos.
          Au fost controlate în trafic peste 30 de autovehicule.
          Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării aproximativ 7 m.c. material lemnos, în valoare de 5.000 de lei. Totodată, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.610 lei.
Exemplu:
În urma unui control efectuat la o societate comercială din municipiul Moineşti, după efectuarea măsurătorilor faptice a materialelor lemnoase, la sortimentul cherestea tei a fost identificată cantitatea de aproximativ 7 mc. în plus faţă de stocurile scriptice identificate în sistemul SUMAL2.0. S-a dispus sancţionarea contravenţională a agentului economic cu amendă în valoare de 6.000 lei şi confiscarea valorică a cantităţii de cherestea în valoare de 5.000 de lei.
 
 Depistaţi în trafic de poliţişti şi cercetaţi penal
 
          La data de 23 iulie a.c., în jurul orei 01:00, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Biroului de Ordine Publică Oneşti, aflându-se în serviciul de patrulare au depistat în trafic, un bărbat de 51 de ani, din localitate, care conducea un autoturism având o îmbibaţie alcoolică de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.
          Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
          Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.
 
        La aceeaşi dată,  în jurul orei 03:00, un echipaj mixt, format din poliţist şi jandarm, în timp ce executau serviciul de patrulare pe strada Pictor Theodor Aman din municipiul Bacău , au depistat în trafic, un tânăr, de 27 ani, în timp ce conducea un autoturism sub influenţa alcoolului.
        Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,68 mg/l alcool în aer expirat şi a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
         În cauză s-a întocmit dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.
 
 
Întocmit,
Inspector principal de poliţie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii