Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști

ro

19 Mar, 2024 15:15 354 Marime text
Nr. 193 din 19 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt (două acte materiale) și au identificat și reținut un bărbat de 47 de ani, din Târgoviște, județul Dâmbovița, cunoscut cu antecedente penale (aflat sub măsura controlului judiciar într-o altă cauză).
Din cercetări s-a stabilit că, la data de 23 ianuarie a.c., în timp ce se afla în localitatea Bascov, sub pretextul că dorește să identifice o persoană, ar fi abordat  două persoane, cărora le-ar fi distras atenția indicându-le anumite procedee de luptă fizică, pe care le-ar fi cunoscut persoana căutată, și ar fi sustras, din buzunarul unei persoane suma de 880 de lei.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 martie, să fie prezentat în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Cercetările continuă pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
Polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 917 persoane, au fost verificate 599 de autoturisme și au fost efectuate 289 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 340 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 86.000 de lei, dintre care 284 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 49 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 38 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 13 permise de conducere și au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conduceau cu viteză excesivă
 
 
În noaptea de 17 spre 18 martie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat un tânăr, de 19 ani, din Moșoaia, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, pe strada Calea Câmpulung din Pitești,  fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 133 de km/h (pe un tronson de drum cu limita de 50 km/h).
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 18 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat o femeie, de 36 de ani, din Mioveni, care conducea cu viteză excesivă un autoturism, fiind înregistrată de aparatul RADAR cu viteza de 125 de km/h (cu 55 mai mult decât limita legală pe tronsonul respectiv de drum).
Ca urmare a abaterii, cea în cauză a fost sancționată contravențional, conform OUG 195/2002R, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 64 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.990 de lei, fiind retras un certificat de înmatriculare. Dintre sancțiunile aplicate, 25, în valoare de 14.700 de lei, au fost conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială, iar 39, în valoare de 4.290 de lei, au fost conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.
Polițiștii au acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 210 persoane și verificate 76 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Nu a respectat culoarea roșie a semaforului
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 69 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii