Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:09 06 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice

ro

26 Jul, 2023 15:52 552 Marime text
Nr. 480 din 26 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
 
În ziua de 25 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Bascov au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de loviri sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice și conducere fără drept, și au reținut trei tineri, cu vârste de 23, 24 și 25 de ani, toți din Mălureni.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 21 iulie a.c., cei în cauză ar fi agresat două persoane în incinta unei societăți comerciale de pe raza comunei Micești, tulburând ordinea și liniștea publică.
Totodată, în urma verificărilor a rezultat și că tânărul de 25 de ani ar fi condus autoturismul cu care cei în cauză s-au deplasat, în condițiile în care avea dreptul de a conduce suspendat.
În ziua de 25 iulie, după administrarea probatoriului, cei trei au fost reținuți penmtru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unor măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 213 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40.000 de lei. Totodată polițiștii structurilor rutiere au reținut, în vederea suspendării dreptului de circulație, 13 permise de conducere și au fost retras 10 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Conducea un autoturism cu valabilitatea numerelor provizorii expirată
 
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 35 de ani, din Bughea de Sus, care conducea un autorurism pe DN 73, pe raza localității Stâlpeni, iar în urma verificărilor s-a stabilit că valabilitatea numerelor provizorii ale autovehiculului în cauză era expirată, din cursul lunii martie 2023.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea fără drept
 
 
În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albota au depistat un bărbat de 41 de ani, din comuna Moara Vlăsiei, județul Ilfov, care conducea un autoturism pe raza comunei Bradu, iar din verificări a rezultat că cel în cauză figurează cu dreptul de a conduce suspendat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea fără a deține permis de conducere
 
 
În ziua de 25 iulie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii Formațiunii Rutiere din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat în trafic un bărbat de 28 de ani, din Mioveni, care conducea un ATV pe bld. Dacia din Mioveni, iar în urma verificărilor s-a stabilit că cel în cauză nu figurează ca deținător de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 42 de ani, din București, care conducea un autoturism pe DJ 731D, pe raza comunei Pietroșani, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat că se afla sub influența alcoolului.
Avînd în vedere valoarea în urma testării, mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Sancționat contravențional pentru nereguli silvice privind transportul de lemne
 
 
Polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Domnești au depistat un bărbat de 37 de ani, din Aninoasa, care conducea un autocamion specializat în transportul de material lemnos, având încărcătură, pentru care a prezentat documente legale de însoțire a transportului.
În urma verificării documentației și a datelor încărcate în aplicația SUMAL 2.0, cu ajutorul unui specialist silvic, s-a constatat că cel în cauză avea încărcată în plus o piesă de material lemnos, în cantitate de 0,28 mc, iar în urma cubării materialului lemnos transportat a rezultat lipsa cantității de 0,66 mc material lemnos.
Ca urmare a abaterii, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice, iar cantitățile de material lemnos rezultate ca diferență au fost confiscate, fizic în cazul piesei în plus, și valoric, pentru cantitatea lipsă.
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii