Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:20 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținuți pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice

ro

19 Apr, 2023 15:10 518 Marime text
Nr. 242 din 19 aprilie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținuți pentru lovire și tulburarea ordinii și liniștii publice
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au fost sesizați, în seara zilei de 18 aprilie a.c., cu privire la o stare conflictuală în zona unei stații pentru mijloacele de transport în comun.
Polițiștii de ordine publică s-au deplasat cu operativitate la locul indicat, identificând un bărbat și o femeie, ambii de 47 de ani, însoțiți de doi minori, de 15 și 13 ani, toți din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, care, după ce au coborât dintr-un autobuz, au avut un conflict cu un bărbat de 29 de ani, care a coborât dintr-un autoturism, cel din urmă relatând că motivul pentru care a oprit este acela că a observat când persoanele în cauză ar fi agresat pe un alt bărbat.
Toate persoanele identificate au fost conduse la sediul poliției, unde, pe parcursul verificărilor, s-a prezentat și un bărbat de 51 de ani, care a sesizat faptul că a fost agresat fizic de mai multe persoane, în timp ce se deplasa cu un autobuz pe raza municipiului Pitești.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice și loviri sau alte violențe, conform art. 371 și 193 alin.1 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.
În noaptea de 18 spre 19 aprilie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul de 47 de ani și minorul de 15 ani, ambii din comuna Crângurile, județul Dâmbovița, au fost reținuți pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 19 aprilie, să fie prezentați în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
 
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de conducere fără drept, conform art. 335 alin.2 din Codul Penal.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 06 martie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii de ordine publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Pitești au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe Bld. Nicolae Bălcescu, însă bărbatul aflat la volan nu s-a conformat, continuând deplasarea. Cu sprijinul polițiștilor de ordine publică din cadrul Secției 1 Poliție Pitești, autoturismul în cauză a fost oprit, constatându-se că bărbatul aflat la volan, de 29 de ani, din Pitești, avea dreptul de a conduce anulat.
În cursul nopții de 06 spre 07 martie, după administrarea probatoriului, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
Polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de loviri sau alte violențe.
Din cercetări s-a stabilit că în noaptea de 10 spre 11 februarie a.c., în timp ce se afla în incinta unui local de pe raza municipiului Pitești, un bărbat de 38 de ani, din Moșoaia, ar fi lovit cu pumnul în zona feței pe un alt bărbat, de 30 de ani, provocându-i leziuni care au fost evaluate din punct de vedere medico-legal la 7-8 zile de îngrijiri medicale.
Reamintim că, după administrarea probatoriului, în ziua de 21 martie a.c., bărbatul de 38 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, ulterior fiind dispusă cercetarea acestuia sub măsura preventive a controlului judiciar pentru 60 de zile.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de tentativă la înșelăciune și uz de fals, conform art. 32 rap. la art 244 și art. 323 din Codul Penal.
Din cercetări, s-a stabilit că în cursul anului 2018, un bărbat de 47 de ani, din Domnești, ar fi depus la o instituție bancară, în vederea aprobării unui credit în valoare de peste 50.000 de lei, o cerere de acordare a creditului însoțită de documente care atestau în mod nereal că cel în cauză ar fi angajat al unei societăți comerciale, de la care obține venituri. Ulterior, cererea de credit nu a fost aprobată.
 Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de trimitere în judecată.
 
 
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproape 30.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 11 permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
 
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
Polițiștii din cadrul Secției de Politie Rurală Rucăr au depistat în trafic un bărbat de 31 de ani, din Dragoslavele, care conducea un autoturism pe DN 73, pe raza localității de domiciliu, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care cel în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare, fără drept de circulație.
 
 
 
Activităţi  de combatere a delictelor silvice
 
 
În ziua de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Hârtiești au finalizat verificările privind activitățile de transport material lemnos efectuate de către doi barbați, de 54 și 35 de ani, ambii din Davidești, care nu au calitatea de transportator autorizat pentru această activitate.
În urma verificărilor efectuate în aplicația SUMAL 2.0, s-a stabilit că în cursul anului 2022, cei în cauză ar fi efectuat transporturi de material lemnos, transportând un volum total de ce depășește cu 20,13 mc, respectiv cu 7,06 mc de material lemnos, limita legală pentru transportatorii neprofesioniști, care este de 20 de metri cubi pe an calendaristic.
Ca urmare a constatării încălcării prevederilor art. 19, alin. 2, lit. c, din Legea 171/2010, rap. la art. 12, alin. 1, lit. o, din Normele H.G. 497/2020, cei în cauză au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 10.000 de lei fiecare, totodată fiind luată măsura complementară de confiscare valorică a cantității de 27,19 mc material lemnos.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii