Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:30 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut pentru șantaj, după ce a fost prins în flagrant

ro

24 Aug, 2023 16:04 599 Marime text
Nr. 548 din 24 august 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut pentru șantaj, după ce a fost prins în flagrant
 
 
În ziua de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de șantaj, și au reținut un bărbat, de 24 de ani, din Pitești.
Din cercetări, s-a stabilit că perioada 17-19 august a.c., bărbatul ar fi șantajat un minor, cu divulgarea unor imagini video compromițătoare, în scopul dobândirii, în mod injust, a sumei de 5.000 de lei.
Astfel, în temeiul autorizării instanței competente, cu sprijinul specialistilor Brigăzii Operațiuni Speciale Pitești și a polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic și Serviciului pentru Acțiuni Speciale, în cursul zilei de ieri, 23 august a.c., a fost organizată și desfășurată o acțiune de prindere în flagrant a celui în cauză, ocazie cu care acesta a fost depistat, în municipiul Pitești, având asupra sa suma de 600 de lei, pe care acesta a primit-o, anterior, de la persoana vătămată.
Din cercetări s-a stabilit că, anterior prinderii în flagrant, persoana vătămată i-ar mai fi remis suma de aproximativ 1.000 de lei, tot ca urmare a acțiunii de constrângere morală.
De asemenea, pentru pentru administrarea probatoriului, polițiștii de investigații criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și polițiști criminaliști, au efectuat o percheziție domiciliară, la locuința bărbatului.
În urma percheziției, au fost identificate și ridicate, mai multe obiecte cu valoare probatorie: două unități de calcul, trei telefoane mobile, o minicameră video, două unități de stocare și două tablete.
Totodată, în cadrul percheziției, au fost identificate o substanță de tip pulbere, cu aspect vegetal, cu privire la care există suspiciunea că ar conține  substanțe psihotrope, precum și un mini cântar, dar și mai multe arme albe și arme cu aer comprimat și muniție aferentă. Cu privire la acestea, au fost sesizați polițiștii din cadrul Brigăzii pentru Combaterea Criminalității Organizate Pitești și Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Argeș, pentru continuarea verificărilor, conform competențelor.
Bărbatul în cauză a fost condus, în baza unui mandat de aducere, la sediul poliției, pentru cercetări.
 
 
 
După administrarea probatoriului, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 61 de filtre.
Au fost legitimate 860 de persoane, au fost verificate 601 autoturisme și au fost efectuate 90 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 310 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 73.000 de lei, dintre care 249 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 54 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite, au fost reținute 16 permise de conducere și au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni în mediul urban
 
 
Polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 52 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.000 de lei, dintre care 26 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 22 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
Totodată, au fost reținute 2 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Conducea cu viteză excesivă
 
 
În ziua de 23 august a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe DN 7, pe raza comunei Drăganu, un bărbat de 38 de ani, din Rm.Vâlcea, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 139 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Nu a respectat semnificația semaforului și a rămas fără permis
 
 
În ziua de 23 august a.c., polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au depistat, în trafic, pe bulevardul Petrochimiștilor, un autoturism, condus de un bărbat de 46 de ani, din Pitești, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
Cercetări finalizate de polițiști
 
 
Polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
Din cercetări s-a stabilit faptul că, în noaptea de 26 spre 27 iunie a.c., un bărbat, de 25 de ani, din Davidești, ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale din municipiul Pitești, de unde ar fi sustras mai multe sticle cu băuturi alcoolice, în valoare de aproximativ 1.500 de lei.
Precizăm faptul că, la data de 07 august a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore.
Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de trimitere în judecată.
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
Polițiștii argeșeni continuă seria acțiunilor preventive, atât în ceea ce îi privește pe copii, cât și pe adulți.
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive în cadrul taberei școlare organizate în comuna Arefu.
În cadrul activităților, au fost promovate aspecte pentru prevenirea cyberbullyngului, de conștientizare a riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private, precum și aspecte privind reducerea fenomenului de violență în relațiile dintre elevi.
La activități au participat 65 elevi și 2 cadre didactice
De asemenea, polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității au desfășurat activități informativ-preventive, la Centrul de Zi Sfinții Împărați Constantin și Elena.
Activitățile au avut menirea de a-i face pe copii să conștientizeze care sunt consecințele plecărilor voluntare și pericolele la care se expun.
De asemenea, adolescenților le-au fost prezentate efectele consumului de alcool și droguri.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii