Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:56 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Reținut de polițiști după ce ar fi încercat să incendieze un autoturism

ro

29 Mar, 2024 14:11 354 Marime text
Nr. 219 din 29 martie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
Reținut de polițiști după ce ar fi încercat să incendieze un autoturism
 
 
În noaptea de 28 spre 29 martie a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au fost sesizați prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112 cu privire la faptul că, pe raza comunei Musătești, un vecin ar fi încercat să dea foc unei prelate destinate pentru protecția unui autoturism.
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Domnești s-au deplasat cu operativitate la locul indicat, identificând la fața locului persoana bănuită, respectiv un bărbat de 56 de ani, din Mușătești, care a fost condus la sediul poliției, pentru cercetări.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și amenințare, conform art. 253, alin, 4 și art 206 din Codul Penal, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.
Din cercetări s-a stabilit că, pe fondul unei stări conflictuale, cel în cauză ar fi incendiat prelata destinată protecției unui autoturism, cu intenția de a incendia autoturismul, și l-ar fi amenințat cu un topor pe proprietarul acestuia.
În cursul nopții de 28 spre 29 martie a.c., după administrarea probatoriului și parcurgerea etapelor procesuale, bărbatul de 56 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Arestat preventiv după ce polițiștii au stabilit că a încălcat obligațiile controlului judiciar
 
 
În ziua de 28 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Rucăr au pus în aplicare un Mandat de arestare preventivă, emis de Judecătoria Câmpulung, ca urmare a înlocuirii măsurii preventive a controlului judiciar, dispusă față de un bărbat de 22 de ani, din Stoenești.
Din cercetări s-a stabilit că în cursul lunii martie a.c., bărbatul în cauză, care era cercetat într-un dosar penal, și de afla sub măsura preventivă a controlului judiciar, ar fi pătruns fără drept într-un imobil din aceeași localitate, de unde ar fi sustras bunuri.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar în urma cercetărilor a fost identificat bărbatul de 22 de ani. Totodată, cu ocazia activităților de cercetare penală, cea mai mare parte a bunurilor sustrase a fost recuperată și restituită persoanei vătămate.
Ca urmare a acestor aspecte, polițiștii Secției de Poliție Rurală Rucăr au formulat o cerere de înlocuire a măsurii preventive, iar Judecătoria Câmpulung a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 28 martie a.c., polițiștii  Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive la două unități școlare.
Polițiștii au fost prezenți la Liceul Tehnologic „Dinu Brătianu” din Ștefănești, precum și la Școala Gimnazială „Mircea Cel Bătrân” din Pitești, unde au desfășurat atât activități la clase, cu elevii, cât și verificări în incinta unităților de învățământ.
Polițiștii au acționat în cadrul campaniei ,,Law iS COOL!”, fiind prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării minorilor, fiind prezentate și aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor. La activități au participat 75 elevi și 3 cadre didactice.
De asemenea, au fost efectuate verificări în incinta unităților de învățământ, pentru respectarea prevederilor Legii 61/1991R privind normele de acces în unitatea de învățământ și normele de conviețuire socială, precum și ale prevederilor legii 349/2002 privind condițiile de comercializare și consum de produse din tutun, fără a fi constatate nereguli.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 28 martie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 226 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 38.920 de lei.
În cadrul celor 39 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 14 permise de conducere și au fost retrase 19 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile aplicate, 70 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză.
Dintre permisele de conducere reținute, 3 au fost ca urmare a depășirii vitezei cu mai mult de 50 de km/h față de limita legală, și alte 2 ca urmare a depistării unor conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice, cu valori ce atrag răspunderea contravențională, sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni pentru asigurarea ordinii publice în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 28 martie a.c., polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 895 de persoane, au fost verificate 650 de autovehicule și au fost efectuate 323 de testări cu aparatele din dotare, pentru detectarea consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în timpul acțiunilor, au fost aplicate 361 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 69.000 de lei, dintre care 325 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar alte 29 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii