Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:33 11 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Depistat conducând cu viteză excesivă

ro

14 Jun, 2023 14:53 591 Marime text
Nr. 378 din 14 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și au reținut un bărbat de 29 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 01 iunie a.c., în timp ce se afla în incinta unei agenții de pariuri sportive din Pitești, bărbatul, sub pretextul că vrea să apeleze pe cineva din familie, ar fi sustras un telefon mobil, pe care, ulterior, l-ar fi valorificat.
Pe parcursul cercetărilor, bunul a fost recuperat de polițiști și restituit persoanei vătămate.
La data de 13 iunie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost  reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate peste 200 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 40.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 12 permise de conducere și au fost retrase 13 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti vor continua acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
 
  •  
 
Depistat conducând cu viteză excesivă
 
 
În ziua 13 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe b-dul Republicii din Pitești, un tânăr de 20 de ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 111 km/h.
Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Conducea sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., în jurul orei 21:00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 46 de ani, din Câmpina, județul Prahova, care conducea un autoturism pe DN 7, pe raza comunei Bascov, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Activități preventive desfășurate de polițiști
 
 
În ziua de 13 iunie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară Argeș au desfășurat activități cu caracter informativ-preventiv, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Dima” și Școala Gimnazială „Adrian Păunescu” din Pitești, precum și la Școala Gimnazială „Sanda Movilă” din comuna Albota.
 Activitățile educativ-preventive cu elevii au fost desfășurate în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ.
De asemenea, în acest context au fost prezentate aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte privind răspunderea contravențională și penală a minorilor și majorilor, precum și riscurile consumului substanțelor cu efect psihoactiv, fiind prezentate aspecte specifice Legii 143/2000 privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.
La activități au participat 147 de elevi și 19 cadre didactice.
 
  •  
 
Tot în cursul zilei de ieri, polițiștii de proximitate din cadrul Secției 1 Poliție Pitești au desfășurat activități în cadrul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase în incinta unităților de învățământ, cu elevi ai Colegiului Economic Maria Teiuleanu din Pitești.
 
  •  
 
De asemenea, polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au desfășurat activități în cadrul proiectului Educația Rutieră - Modelarea factorului uman prin responsabilizarea participanților la trafic pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, la Gradinita Paradisul Piticilor din Câmpulung.
Au fost desfășurate activități educativ-preventiv interactive, la care au participat 40 de preșcolari și 4 cadre didactice.
 
  •  
 
Activităţi de combatere a delictelor silvice
 
 
Polițiștii Secției de Poliție Rurală Valea Mare Pravăț au depistat un bărbat de 33 de ani, din Bughea de Sus, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, pe raza aceleiași localități, fără a deține documente care să ateste proveniența legală sau documente de însoțire a transportului de material lemnos.
Cu sprijinul unui specialist silvic, s-a stabilit că în mijlocul de transport se afla cantitatea de 0,744 mc de material lemnos, de esență fag.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat reprezentanților Ocolului Silvic Câmpulung.
De asemenea, a fost dispusă măsura complementară de confiscare a autoutilitarei, cu care se efectua transportul de material lemnos.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii