Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:34 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Buletin de presă din 19 iunie 2023

ro

19 Jun, 2023 15:53 593 Marime text
Nr. 386 din 19 iunie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
 
În ultiumele 24 de ore, polițiștii rutieri argeșeni au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, în mod deosebit a conducerii sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.
Ca urmare a abaterilor constatate în ultima zi a săptămânii trecute, au fost aplicate 291 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 73.000 de lei. Totodată au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de circulație, 25 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Argeş şi cei ai structurilor rutiere municipale şi orăşeneşti au continuat acţiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea de către conducătorii auto a riscurilor la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Acțiunile de la acest sfârșit de săptămână au vizat combaterea conducerii agresive pe drumurile publice, depistarea conducătirolor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, verificarea, împreună cu specialiștii Registrului Auto Român, a respectării condițiilor tehnice pentru autovehiculele din trafic, dar și prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.
 
  •  
 
Acțiuni pentru reducerea riscului rutier
 
 
În ziua de duminică, 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au continuat acțiunile pentru depistarea și sancționarea în situații de conducere agresivă, precum și a încălcărilor normelor rutiere cu risc crescut de provocare a unor accidente de circulație, cum ar fi conducerea cu viteză excesivă, sub influența substanțelor psihoactive sau a alcoolului.
Activitățile au fost desfășurate atât pe raza municipiului Pitești, cât și în localitățile din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri piteșteni au aplicat 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.660 de lei, au reținut 4 permise de conducere și au retras 3 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
 
În ziua 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Pitești au depistat, pe str. Nicolae Dobrin din Pitești, un tânăr de 20 de ani, din Călinești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 110 km/h.
Ca urmare a abaterii constatate, tânărul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
În ziua 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au continuat acțiunile pentru reducerea riscului rutier și creșterea gradului de disciplină în trafic, pe raza municipiului Câmpulung și a localităților din mediul rural de pe raza de competență.
În urma abaterilor constatate în cele 24 de ore, polițiștii rutieri câmpulungeni au aplicat 19 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 6.570 de lei, au reținut 4 permise de conducere (dintre care trei pentru viteză excesivă) și au retras 2 certificate de înmatriculare. De asemenea, polițiștii au întocmit două dosare penale ca urmare a constatării unor infracțiuni rutiere.
Exemple:
 
În ziua 18 iunie a.c., polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat, pe DN 73, pe raza localității Mihăești, un bărbat de 33 de ani, din municipiul Brașov, județul Brașov, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 112 km/h.
Tot pe DN 73, dar pe raza localității Schitu Golești, polițiștii rutieri câmpulungeni au depistat și un un bărbat de 42 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism cu viteză excesivă, fiind înregistrat de aparatul RADAR cu aceeași viteză, de 118 km/h.
În ambele situații, conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare de 1.305 lei fiecare, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 90 de zile, fiind eliberată dovadă înlocuitoare.
 
  •  
 
Acțiuni în mediul rural
 
 
În perioada 17-18 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliţie Rurală Tigveni au acționat pentru depistarea conducătorilor auto aflați sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive, precum și pentru verificarea respectării normelor din domeniul circulației, depozitării și comercializării materialelor lemnoase.
În cadrul acțiunii au fost verificate 27 de autovehicule și au fost legitimate de 33 de persoane.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 6 sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de 3.740 de lei, și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.
Sancțiunile au fost aplicate astfel:
  • o sancțiune, în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvice;
  • 5 sancțiuni, în valoare totală de 1.740 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice.
Exemplu:
 
Polițiștii Secției de Poliţie Rurală Tigveni au depistat un bărbat de 53 de ani, din Berevoești, care transporta material lemnos cu o autoutilitară, în baza unui aviz de însoțire, iar în urma verificărilor efectuate în aplicația Sumal 2.0 a rezultat că cel în cauză efectua activitatea de transport fără a avea receptorul GPS al dispozitivului mobil pornit pe toată perioada transportului.
Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 de lei, conform Legii 171/2010 privind contravențiile silvicve.
 
  •  
 
În ziua 18 iunie a.c., polițiștii Secției de Poliţie Rurală Lunca Corbului au acționat pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, prevenirea faptelor contra patrimoniului și verificarea normelor de circulație a materialelor lemnoase.
Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 5 sanctiuni contraventionale, în valoare totală de 5.610 lei, conform Legii 61/1991R și a OUG 195/2002, și au retras 2 certificate de înmatriculare.
Exemplu:
 
Polițiștii Secției de Poliţie Rurală Lunca Corbului au depistat un tânăr de 19 ani, din Stolnici, care conducea un autoturism pe DJ 679, pe raza comunei Stolnici, fără a fi deținător de permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal.
De asemenea, din verioficări, s-a stabilit că autoturismul în cauză nu avea încheiată asigurare obligatorie auto, fapt pentru care acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, conform Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, fiind aplicată și măsura complementară de retragere a certificatului de înmatriculare auto și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 18 iunie a.c., în jurul orei 09:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 55 de ani, din comuna Dănicei, județul Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN7, pe raza comunei Morărești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 18 iunie a.c., în jurul orei 20:00, polițiștii Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat de 51 de ani, din Mioveni, care conducea un autoturism pe DJ 731, pe raza comunei Dârmănești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 21 de ani, din același municipiu, care conducea un autoturism pe str. Gen. I. Dragalina din Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un bărbat de 51 de ani, din Godeni, care conducea un autoturism pe str. Șoseaua Națională din Câmpulung, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, dat cel în cauză a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 337 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
  Polițiștii Biroului Rutier Câmpulung au depistat un tânăr de 18 ani, din Stâlpeni, care conducea un moped pe raza localității de domiciliu, fără a fi deținător de permis de conducere.
De asemenea, din verificări s-a stabilit că mopedul nu este înmatriculat sau înregistrat în circulație.
Ca urmare a celor constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii