Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:48 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Activități de combatere a comerțului ilicit

ro

07 Feb, 2024 14:56 373 Marime text
Nr. 85 din 07 februarie 2024
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 06 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, privind săvârșirea infracțiunilor de amenințare, tulburarea ordinii și liniștii publice și violență în familie, și au reținut un tânăr de 23 de ani, din Mioveni.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în ziua de 05 februarie a.c., tânărul ar fi amenințat cu acte de violență doi bărbați, pe raza orașului Mioveni, prin folosirea unui pistol neletal, de tip airsoft, nesupus autorizării, tulburând, astfel, ordinea și liniștea publică.
De asemenea, din verificări s-a stabilit faptul că, în seara zilei de 05 februarie a.c., tânărul și-ar fi agresat bunica, polițiștii sesizându-se din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie.
După administrarea probatoriului, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Cercetat pentru furt în scop de folosință și conducere fără drept
 
 
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș au continuat cercetările într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, privind săvârșirea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducere fără drept și au identificat persoana bănuită de săvârșirea faptei și autoturismul sustras.
Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în noaptea de 05 spre 06 februarie a.c., un bărbat de 26 de ani, din Pietroșani, ar fi sustras, în scop de folosință, un autoturism ce se afla parcat, neasigurat, pe raza localității Domnești și pe care, ulterior, l-ar fi condus pe drumul public și l-ar fi abandonat în apropierea locului de unde l-a sustras.
De asemenea, din verificările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Cercetările continuă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale care se impun.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
Au fost legitimate 1.074 de persoane, au fost verificate 743 de autoturisme și au fost efectuate 354 de testări cu aparatele din dotare.
Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 447 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 95.000 de lei, dintre care 363 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 55 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul celor 34 de filtre rutiere instituite, au fost reținute 21 de permise de conducere și au fost retrase 15 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești, în ultimele 24 de ore
 
 
În ziua de 06 februarie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii piteșteni de ordine publică au aplicat, în total, 88 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.065 de lei, fiind reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
De asemenea, s-a acționat pentru depistarea și sancționarea actelor de cerșetorie, precum și a persoanelor care practică prostituția stradală, fiind legitimate 224 de persoane și verificate 92 de autoturisme.
Cu aceeași ocazie, au fost purtate discuții și cu privire la modificările legislative referitoare la modul de pedepsire a unor infracțiuni rutiere, precum și cu privire la riscurile asociate consumului de substanțe cu efect psihoactiv.
 
  •  
 
Sancționați de polițiști
 
 
În ziua de 06 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Pitești au depistat un bărbat de 35 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism, în regim taxi, pe strada Nicolae Dobrin și a efectuat manevra de depășire încălcând marcajul longitudinal continuu. De asemenea, acesta nu avea pus în funcțiune aparatul de taxat.
 Ca urmare a abaterii constatate, bărbatul a fost sancționat contravențional, cu amenzi în valoare de 990 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice și Legii 38/2003 privind transportul în regim de taxi, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat de 64 de ani, din Pitești, care conducea un autoturism pe raza localității Mioveni, și nu a respectat culoarea roșie a semaforului electric aflat în funcțiune.
Ca urmare a celor constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 330 de lei, conform OUG 195/2002R privind circulația pe drumurile publice, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 30 de zile.
 
  •  
 
Activități de combatere a comerțului ilicit
 
 
În ziua de 06 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Argeș, împreună cu reprezentanții Poliției Locale Mioveni și Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, au acționat pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit, la operatorii economici din zona pieței din orașul Mioveni.
Pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei.
De asemenea, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor au aplicat o sancțiune contravențională, conform HG 984/2005 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, în valoare de 1.200 lei.
 
 
          BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii