Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Argeș Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice în zona popasului de la Dedulești

ro

19 Jul, 2023 15:13 453 Marime text
Nr. 464 din 19 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ

Reținut de polițiști
 
 
În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești au continuat verificările în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de hărțuire și au reținut un bărbat, de 41 de ani, din Pitești.
Din cercetări s-a stabilit că, perioada iulie 2022 – iunie 2023, bărbatul ar fi urmărit locurile frecventate de persoana vătămată, i-ar fi scris cuvinte obscene pe autoturism și i-ar fi înțepat o anvelopă, aspecte care au creat acesteia o stare de temere permanentă.
În ziua de 18 iulie a.c., după administrarea probatoriului, bărbatul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 26 de filtre.
Au fost legitimate 873 de persoane, au fost verificate 628 de autoturisme și au fost efectuate 146 de testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 317 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 67.000 de lei, dintre care 249 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 43 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acțiunii, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 1 pentru alcool, și au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice în zona popasului de la Dedulești
 
 
În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat în zona popasului de la Dedulești, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor contra persoanei și contra patrimoniului, și respectarea prevederilor legale privind paza obiectivelor.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate 20 de autovehicule și au fost controlate 4 societăți comerciale din punct de vedere al măsurilor de securitate.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.305 lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și conform H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor și a fost retras un certificat de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 47 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.790 de lei, dintre care 17, în valoare de 2.600 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 26, în valoare de 3.190 de lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, au fost retrase 4 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  •  
 
Conduceau pe contrasens
 
 
În ziua de 18 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat doi bărbați, de 38 de ani, din Mioveni, respectiv 26 de ani, din Pitești, care conduceau autoturisme, pe strada Stadionului din Mioveni, deplasându-se în sensul opus de circulație.
Ca urmare a abaterii constatate, cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Mandate puse în executare de polițiști
 
 
În ziua de 18 iulie a.c.,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnesti au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Curtea de Argeș, privind pe un bărbat de 64 de ani, din Corbeni, condamnat la un an și două luni de închisoare, ca urmare a săvârșirii infracţiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
  •  
 
Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Topoloveni au pus în executare un Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Topoloveni, privind pe un bărbat de 25 de ani, din Topoloveni, condamnat la 3 ani și 6  luni închisoare, ca urmare a săvârșirii infracțiunii de încredinţarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă permis de conducere.
Bărbatul a fost încarcerat.
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii