Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice în zona popasului de la Dedulești

ro

18 Jul, 2023 14:32 562 Marime text
Nr. 461 din 18 iulie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Câini plasați în adăpost de către polițiști
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș au fost sesizați, de către o persoană din localitatea Teiu, cu privire la faptul că, având în vedere faptul că vecinul său se află internat într-o instituție medicală, câinii pe care îi deținea (o femelă și patru pui) sunt lipsiți de hrană și apă în cantități suficiente și adăpost corespunzător, conform Legii 205/2004 R privind protecția animalelor.
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Argeș s-au deplasat la fața locului și au identificat animalele în cauză, pentru care au emis un Ordin de plasare în adăpost.
Astfel, polițiștii, împreună cu reprezentanții Adăpostului pentru Câini Smeura au preluat și transportat animalele la adăpost.
Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Argeș recomandă tuturor posesorilor de câini și pisici să se preocupe de bunăstarea animalelor, de hrană, adăpost, starea de sănătate, precum și de supravegherea animalelor, astfel încât să prevină neplăcerile față de alte persoane, pentru a se bucura de beneficiile deținerii de animale.
Chiar și lipsirea de supraveghere sau lipsa de îngrijire față de animalul deținut poate să ducă la situații care să implice răspunderea materială, răspunderea civilă, sau chiar răspunderea penală a proprietarului sau deținătorului.
 
  •  
 
Acțiuni desfășurate de polițiștii argeșeni, în sistem integrat, pentru asigurarea ordinii publice
 
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii argeșeni au continuat acțiunile în sistem integrat, alături de jandarmi argeșeni și de reprezentanți ai altori instituții, cu scopul prevenirii și combaterii unor situații de risc pentru cetățeni, precum și al menținerii unui climat de ordine și siguranță publică.
Au fost desfășurate activități informativ-preventive și s-a acționat în zonele în care se înregistrează aglomerări de persoane, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale, a faptelor ce implică acte de violență, dar și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fiind organizate 67 de filtre.
Au fost legitimate 897 de persoane, au fost verificate 606 autoturisme și au fost efectuate 217 testări cu aparatele etilotest sau Drugtest.
Ca urmare a abaterilor constatate în acest context, au fost aplicate 321 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 62.000 de lei, dintre care 254 de sancțiuni au fost aplicate conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, iar 60 de sancțiuni au fost aplicate conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială.
În cadrul abaterilor constatate în filtrele rutiere instituite în cadrul acțiunii, au fost reținute 14 permise de conducere, dintre care 2 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, iar 2 pentru alcool, și au fost retrase 7 certificate de înmatriculare.
 
  •  
 
Acțiuni pentru asigurarea ordinii publice în zona popasului de la Dedulești
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Drăganu au acționat în zona popasului de la Dedulești, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor contra persoanei și contra patrimoniului, și respectarea prevederilor legale privind comercializarea produselor agricole.
Cu ocazia activităților desfășurate, au fost legitimate 25 de persoane, au fost verificate 12 autovehicule, au fost verifcate 4 societăți comerciale din punct de vedere al măsurilor de securitate și au fost controlați 7 producători care comercializau produse agricole.
În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7.380 de lei, după cum urmează:
- 6 sancțiuni, în valoare totală de 1.800 de lei, conform Legii 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol;
- 2 sancțiuni, în valoare de 580 de lei, conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice;
- 3 sancțiuni, conform H.G. 301/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.
 
  •  
 
Acțiuni de menținere a ordinii publice în Pitești
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii de ordine publică din cadrul Secțiilor 1-4 Poliție Pitești au desfășurat acțiuni de menținere a ordinii și liniștii publice, prevenire a faptelor contra patrimoniului prin verificarea oganizării pazei, precum și creștere a gradului de disciplină rutieră.
Ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii au aplicat, în total, 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 9.405 lei, dintre care 15, în valoare de 4.370 de lei, conform Legii 61/1991, privind normele de conviețuire socială și 25, în valoare de 5.035 de lei, conform O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. De asemenea, a fost reținut un permis de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.
Totodată, au fost continuate activităţile de informare şi prevenire a cetăţenilor din cartierele unde locuiesc preponderent persoane vârstnice, cu privire la infracţiunile de furt din locuinţă şi înşelăciune comise de persoane care pretind că lucrează la diferite companii, precum şi a infracţiunilor de înşelăciune comise prin intermediul reţelelor de telefonie mobilă.
 
  •  
 
Nu au respectat semnificația semaforului și au rămas fără permis
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un tânăr, de 20 de ani, din Micești, pe b-dul Dacia, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat, în trafic, un autoturism, condus de un bărbat, de 39 de ani, din Mioveni, pe b-dul Dacia, care nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric, aflat în funcțiune.
În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale, conform O.U.G. 195/2002, precum și măsura complementară de reținere a permisului de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.
 
  •  
 
Conducea pe contrasens
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Mioveni au depistat un bărbat, de 25 de ani, din Moșoaia, care conducea un autoturism, pe b-dul Dacia, deplasându-se în sensul opus de circulație.
Ca urmare a abaterii constatate, cel în cauză a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 870 de lei, conform OUG 195/2002, iar permisul de conducere a fost reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru 60 de zile.
 
  •  
 
Conduceau sub influența alcoolului
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Argeș au depistat un bărbat, de 33 de ani, din comuna Bascov, care conducea un autoturism pe strada Calea Craiovei din Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Pitești au depistat un bărbat, de 35 de ani, din comuna Uda, care conducea un autoturism, pe raza municipiului Pitești, în timp ce se afla sub influența alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul în cauză a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar dreptul de a conduce a fost suspendat, fiind eliberată dovadă înlocuitoare fără drept de circulație.
 
  •  
 
Conducea fără drept, un moped neînmatriculat
 
 
În ziua de 17 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Lunca Corbului au depistat un bărbat, de 45 de ani, din Lunca Corbului, care conducea un moped, iar din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române a rezultat că acesta nu este posesor de permis de conducere, iar mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.
         
 
BIROUL DE PRESĂ
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii