Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:41 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Arad Mandat de executare a pedepsei închisorii

ro

11 Jan, 2024 14:44 414 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
Mandat de executare a pedepsei închisorii
 
            La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii de 2 ani, emis de magistrații Judecătoriei Arad, pe numele unui bărbat de 30 de ani, din județul Bacău, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.
  •  
Ordin de protecție provizoriu
 
            Polițiștii orașului Sebiș cercetează un bărbat de 42 de ani, din localitate, care, la data de 10 ianuarie a.c., și-ar fi agresat fizic concubina și ar fi amenințat-o cu viitoare acte de violență. Pe numele bărbatului a fost emis un ordin de protecție provizoriu, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru violență în familie și amenințare.
  •  
Acțiuni preventive, în municipiu și județ
 
            Polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune preventivă, de verificare în trafic a autovehiculelor destinate transporturilor de elevi. În cadrul activității s-a verificat dotarea acestora cu anvelope de iarnă, având în vedere starea carosabilului, respectarea numărului de locuri pentru pasageri, purtarea centurii de siguranță, precum și testarea alcooltest a conducătorilor auto. Au fost verificate 60 de autovehicule destinate transportului de elevi, nefiind constatate nereguli.
 
            A mai fost desfășurată, de polițiștii din municipiu, o acțiune preventivă, cu scopul impunerii respectării legislației rutiere și reducerii riscului rutier.
            În cadrul activității au fost legitimate 39 de persoane și verificate 35 de autovehicule. Au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.240 de lei, fiind totodată reținut 1 permis de conducere.
            Aceste acțiuni au caracter permanent și se desfășoară atât în municipiu cât și în județ
  •  
Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii rutieri au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente cu consecințe grave, precum și pentru conștientizarea, de către participanții la trafic, a pericolelor la care se expun, prin nerespectarea regulilor de circulație.
            Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 78 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 32.300 de lei, din care 35 pentru nerespectarea vitezei legale în localități și în afara acestora.
            Au fost reținute 8 permise de conducere.
În cadrul acțiunilor desfășurate, șoferilor le-au fost aduse la cunoștință noile modificări legislative, conform cărora, o persoană sub influența băuturilor alcoolice, a drogurilor sau care nu deține permis de conducere, care cauzează un accident urmat de moartea victimei, va executa sentința dispusă de instanță în regim de detenție.
            Recomandăm tuturor participanților la trafic să respecte regulile de circulație și să adopte un comportament preventiv în deplasări.
 
COMPARTIMENTUL RELAȚII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii