Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic

ro

04 Dec, 2023 14:47 461 Marime text
Nr. 101.028 din 4 decembrie 2023
 
 
PE DURATA MINIVACANȚEI, ÎN JUDEȚUL ALBA, NU AU FOST ÎNREGISTRATE EVENIMENTE DEOSEBITE
 
 
În perioada 30 noiembrie - 3 decembrie 2023, peste 200 de polițiști au acționat, zilnic, pe raza județul Alba, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea siguranței rutiere.
Aceștia au utilizat, în medie, 100 de autospeciale, din care 13 dotate cu aparate de monitorizare a traficului și înregistrare a vitezei de deplasare a vehiculelor.
Măsurile luate de polițiștii au făcut ca cetățenii să petreacă în liniște minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Sfântului Andrei și Ziua Națională.
În această perioadă, nu au fost înregistrate fapte de mare violență și nici de tulburare a ordinii și liniștii publice, iar manifestările publice organizate pentru sărbătorirea Zilei Naționale și a celor 105 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia   s-au desfășurat într-un climat de siguranță publică adecvat.
În cele 4 zile, structurile de poliție au intervenit la 126 de evenimente, majoritatea fiind semnalate prin Sistemul Național Unic Apeluri de Urgență 112.
 
În această perioadă au fost constatate 53 de infracțiuni, din care 9 în flagrant delict și au fost sancționate 307 abateri de natură contravențională, cu amenzi în valoare de 68.290 lei.
 
Polițiștii rutieri au desfășurat activități în trafic, pentru impunerea respectării legislației rutiere și prevenirea accidentelor de circulație. Scopul acțiunilor preventive a constat în conștientizarea conducătorilor de autovehicule și a pasagerilor cu privire la importanța respectării prevederilor legale privind regimul de viteză, interdicția conducerii sub influența alcoolului ori a substanțelor psihoactive, acordarea priorității de trecere pietonilor sau altor vehicule precum și importanța utilizării centurii de siguranță.
 
În urma acțiunilor dedicate siguranței traficului rutier, polițiștii au reținut 16 permise de conducere.
 
În cele 4 zile, în județul Alba, nu au fost înregistrate accidente rutiere grave, în urma cărora vreo persoană să-și fi pierdut viața sau să fi suferit vătămări corporale grave.
 
Mulțumim cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să se bucure în liniște de această minivacanță. Misiunile polițiștilor, pentru protejarea cetățenilor, vor continua.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii