Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:53 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Percheziții în dosare privind fapte de furt

ro

01 Nov, 2023 13:01 460 Marime text
                                                                                Nr. 100.977 din 1 noiembrie 2023
 
 
BULETIN DE PRESĂ
 
 
Ieri, 31 octombrie 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.
 
În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 468 de persoane și au fost verificate 300 de autovehicule.
 
Au fost constatate 178 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 31.945 lei. A fost retrase 11 certificate de înmatriculare și au fost reținute 3 permise de conducere.
 
Au fost efectuate 68 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat 11 infracțiuni și au depistat 3 persoane urmărite.
  •  
 
Acțiune pentru creșterea siguranței cetățenilor, pe raza Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos
 
Polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au organizat acțiuni pentru creșterea siguranței în localitățile rurale din zonele de competență. Au fost legitimate persoane, controlate autovehicule și au fost aplicate 57 de amenzi. Polițiștii au identificat 12 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, iar față de una au luat măsura reținerii. 
 
La data de 31 octombrie 2023, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au organizat, pe raza localităților rurale din competență, o acțiune care a avut ca scop prevenirea și combaterea infracțiunilor și creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
În cadrul acțiunii, au fost identificate 12 persoane bănuite de săvârșirea de infracțiuni, au fost legitimate 78 de persoane, au fost verificate 76 de autovehicule și au fost  constatate 57 de abateri contravenționale, majoritatea la regimul rutier.
 
Pentru documentarea activității infracționale a unor persoane, polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare.
  •  
 
Cercetat pentru furt
 
La data de 31 octombrie 2023, polițiștii Postului de Poliție Ighiu au identificat un bărbat de 58 de ani, din comuna Ighiu, ca persoană bănuită de săvârșirea unei infracțiuni de furt.
 
În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2023, ar fi sustras, de pe un teren aparținând unui bărbat din localitate, 76 de baloți de paie, în valoare de 7.600 de lei, pe care i-ar fi transportat la domiciliul său.
 
Prejudiciul a fost recuperat și restituit păgubitului.
 
 Cercetările sunt continuate.
 
  •  
Percheziții în dosare privind fapte de furt
 
Polițiștii din Alba Iulia, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 3 percheziții, pe raza municipiului Cluj Napoca, într-un dosar privind fapte de furt din societăți comerciale de pe raza municipiului Alba Iulia. O persoană a fost reținută.
 
La data de 31 octombrie 2023, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au identificat 3 bărbați, de 34, 35 și 37 de ani, toți din municipiul Cluj Napoca, ca persoane bănuite de săvârșirea mai multor fapte de furt, din societăți comerciale situate pe raza municipiului Alba Iulia.
 
Se pare că, la data de 23 august 2023, doi dintre aceștia ar fi sustras băuturi alcoolice, în valoare de 4.000 de lei, de pe rafturile unui supermarket, iar la data de 1 septembrie 2023, cei 3 ar fi sustras produse electronice, în valoare de peste 11.000 de lei, din două magazine aflate în incinta unui centru comercial din Alba Iulia.
 
În dimineața zilei de 31 octombrie 2023, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, domiciliile celor 3 bărbați au fost percheziționate, fiind identificate și ridicate bunuri susceptibile a proveni din furturi.
 
Față de bărbatul în vârstă de 34 de ani a fost luată măsura reținerii, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.
 
Cercetările sunt continuate.
  •  
Amplasarea radarelor în data de 2 noiembrie 2023   
 
Drumul Naţional 1- Alba Iulia – Sântimbru –– Oiejdea – Galda de Jos – Teiuş – Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa – limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 7  Săliştea –– Șibot – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori
Drumul Naţional 74 – Ighiu – Zlatna – Feneş – Abrud –– Bucium Cerbu
Drumul Naţional 75 – Câmpeni   – Gârda – Arieşeni
Drumul Naţional 75 – Baia de Arieş – Lupşa
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării – Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir – strada Victoriei
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii