Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:36 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Alba Acțiuni preventive

ro

25 Aug, 2023 15:11 521 Marime text
Nr. 100.879 din 11 august 2023
 
 
 
ACȚIUNI PREVENTIVE DEDICATE COPIILOR ȘI ADOLESCENȚILOR AFLAȚI ÎN TABERE ȘCOLI DE VARĂ DIN JUDEȚ
 
 
În această săptămână, peste 200 de copii și adolescenți, aflați în taberele de agrement din Ighiu și Cetea, au luat parte la întâlniri în cadrul cărora au fost abordate subiecte legate de siguranță.
 
Polițiștii Biroului Siguranță Școlară, alături de cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din Inspectoratul de Poliție județean Alba și specialiști ai Centrului Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba Iulia au organizat noi sesiuni informativ - preventive.
 
În cadrul discuțiilor, au fost abordate diferite teme, precum prevenirea victimizării din fapte cu violență, violarea vieții private și cyberbullying, dar și aspecte legate de consecințele nefaste ale consumului de substanțe interzise asupra dezvoltării personale, emoționale și sociale.
 
Tinerii au fost îndrumați să fie precauți și să nu creadă tot ceea ce află de la prietenii virtuali pe care nu îi cunosc și în viața reală, fiind totodată încurajați să discute cu părinții și profesorii și să le ceară ajutorul atunci când sunt amenințați ori șicanați, să-și trateze colegii cu respect și toleranță, să comunice civilizat și să nu dea curs provocărilor.
 
Polițiștii le-au reamintit tinerilor principalele reguli de circulație și importanța abordării unui comportament corect, în calitate de pietoni, pentru prevenirea producerii unor evenimente rutiere. 
 
Activitățile informativ – preventive vor continua, până la finalul vacanței de vară.
 
 
  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii