Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:46 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Pompierii militari au intervenit în peste 1.400 situații de urgență în ultimele 24 de ore

ro

24 Mar, 2023 11:15 478 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
24 martie 2023
 
Pompierii militari au intervenit în peste 1.400 situații de urgență în ultimele 24 de ore
 
Ziua de ieri, 23 martie a.c., a fost solicitantă pentru pompierii salvatori din întreaga țară, cele mai numeroase misiuni fiind derulate în zona București-Ilfov și în Argeș, Cluj, Bihor, Mureș și Galați.
 
Stingerea incendiilor, acordarea de prim ajutor, descarcerarea, deblocarea sau salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții reprezintă doar câteva exemple dintre cele 1.473 misiuni desfășurate de echipajele operative, în ultimele 24 de ore.
 
De asemenea, la nivel național, echipajele SMURD au asistat medical 1.242 persoane, iar pompierii salvatori au acționat pentru localizarea și stingerea a 92 incendii înregistrate la nivel național și au gestionat cu promptitudine 149 misiuni pentru protecția comunităților.
 
Din totalul celor 92 incendii care au avut loc în ultimele 24 de ore la nivel național, 42 de intervenții au fost înregistrate la arderi necontrolate (miriști, vegetație uscată, deșeuri), fiind afectate aproximativ 68 ha de teren.
 
Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină în 7 cazuri, pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente rutiere.
 
În perioada de referință, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 4 persoane aflate în dificultate.
 
Dintre cele mai relevante misiuni, amintim:
 
❗O intervenție solicitantă a avut loc ieri, în județul Mehedinți, unde echipajele de descarcerare și prim ajutor au intervenit pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între două autoturisme. Echipajele de intervenție, ajunse la locul evenimentului, au constatat că, în urma impactului puternic, au rezultat trei victime, dintre care două încarcerate. Pompierii militari au extras persoanele blocate din autoturismele avariate, iar după evaluarea medicală a tuturor pasagerilor, doi dintre aceștia au fost transportați la spital.
 
❗O misiune care a presupus efort susținut din partea echipajelor de stingere din județul Hunedoara a avut loc ieri, în localitatea Petros. Pompierii militari au fost solicitați printr-un apel la numărul de urgență 112 să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească. Ajunse la fața locului, echipajele de intervenție au constatat că flăcările se manifestau violent, pe o suprafață de aproximativ 150 mp. Intervenția promptă a salvatorilor a limitat extinderea incendiului atât la locuință, cât și la clădirile aflate în proximitate.
 
De asemenea, pe parcursul zilei de ieri, la nivel național, au fost transmise 3 mesaje de avertizare a populației prin sistemul RO-ALERT, privind prezența animalelor periculoase (urs) în județul Argeș, Prahova și Mureș.
 
Pentru acoperirea în cele mai bune condiții a misiunilor din dinamică, 232 pompieri salvatori și 155 mijloace tehnice se află la granița cu Republica Moldova și Ucraina, pentru gestionarea afluxului de persoane care intră pe teritoriul României.
 
Salvatorii rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar dinamica evenimentelor din teren va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor necesare optimizării misiunilor de răspuns.
 
Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii