Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:28 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU Împreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență

ro

13 Mar, 2024 10:17 355 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
din 13 martie
 
Activitatea pompierilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri (13.03.2024), pompierii militari au fost implicați în gestionarea a 1.496 de situații de urgență la nivel național. Cele mai multe intervenții au avut loc în zona București – Ilfov (388), urmată de județele Argeș (148), Cluj (135), Timiș (114) și Galați (114).
 
Echipajele SMURD au fost foarte solicitate, oferind asistență medicală de urgență pentru 1.268 de persoane aflate în situații critice.
 
În paralel, pompierii au gestionat 67 de incendii la nivel național, iar echipele de descarcerare au intervenit în 10 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente.
 
De asemenea, în acest interval de timp, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 153 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieți, precum și în alte situații de urgență.
 
Tot în cursul zilei de ieri, prin sistemul RO-ALERT, au fost transmise 5 mesaje de avertizare, 3 referitoare la prezența animalelor periculoase în județele Harghita (2) și Prahova (1), 1 la un incendiu în județul Timiș și 1 privind dispariția unui minor în județul Botoșani.
 
Varianta actualizată a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro vine în sprijinul cetățenilor, oferind acces facil la informații educaționale și preventive privind situațiile de urgență, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.
 
De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.
 
Împreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență.
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii