Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:34 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate

ro

21 Mar, 2024 10:02 324 Marime text
BULETIN DE PRESĂ
 din 21 martie
 
Bilanțul intervențiilor din ultimele 24 de ore
 
În cursul zilei de ieri, pompierii militari au acționat pentru gestionarea celor 1.569 situații de urgență înregistrate la nivel național.
 
Cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical 1.271 de persoane aflate în dificultate.
 
De asemenea, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 108 de incendii înregistrate pe întreg teritoriul țării. Din totalul acestora, 63 de intervenții au fost la arderi de vegetație, fiind afectate peste 200 ha de teren.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în același interval de timp, salvatorii au intervenit în 191 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce, echipajele de descarcerare au gestionat 5 situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate din cauza accidentelor rutiere.
 
Pe durata misiunilor desfășurate, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 3 persoane aflate în situații critice au fost salvate.
 
Pentru protecția populației, în ultimele 24 de ore, au fost transmise 2 mesaje de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenței animalelor periculoase în proximitatea unor localități din județul Harghita.
 
Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență - fiipregatit.ro și aplicația mobilă DSU sunt instrumente esențiale pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență care pot pune în pericol vieți și bunuri.
 
Accesați acum www.fiipregatit.ro sau descărcați gratuit aplicația de mobil DSU, din AppStore sau Google Play, pentru a afla mai multe informații privind măsurile și modul de comportare ce trebuie adoptate înainte, în timpul și după producerea diverselor tipuri de risc.
 
 
SERVICIUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii