Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:42 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IGSU În weekend, pompierii au gestionat peste 4.200 de situații de urgență, la nivel național.

ro

06 Nov, 2023 10:38 712 Marime text

Sursa foto: ISU Tulcea
 
  • Cele mai multe misiuni desfășurate au fost cele ale echipajelor SMURD, care au intervenit la 3.534 de solicitări pentru acordarea de prim ajutor calificat, în urma cărora 3.532 de persoane au fost asistate medical. În perioada de referință au fost salvate 33 de persoane aflate în dificultate, conform Inspectoratului pentru Situații de Urgență (IGSU).
De asemenea, eforturile echipajelor operative au fost concentrate și pe acțiunile destinate protecției comunităților locale, unde, salvatorii au acționat pentru gestionarea optimă a celor 547 de situații pentru căutarea, deblocarea, salvarea persoanelor și animalelor din medii ostile vieții, fenomene meteorologice, accidente din domeniul CBRN, precum și alte situații de urgență.
 

„Totodată, o atenție a fost acordată și accidentelor rutiere, echipajele de descarcerare acționând în 26 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme”, transmit pompierii.
 

În ultimele 72 de ore, echipajele de stingere au fost solicitate să acționeze pentru localizarea și lichidarea celor 181 de incendii izbucnite la nivel național.
 
În perioada de referință, pe întreg teritoriul țării, au fost transmise 24 de mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea au vizat prezența animalelor periculoase, în județele Argeș, Bacău, Brașov, Buzău, Covasna, Harghita, Mureș, Prahova și Vâlcea. Totodată, în aceeași perioadă au fost transmise și mesaje care au semnalat producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase, în localități din județele Arad, Brăila, Cluj, Constanța, Galați, Ialomița, Sibiu și Tulcea.
 
Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, pompierii militari au fost la datorie pentru limitarea și înlăturarea efectelor generate de fenomenele hidrometeorologice prognozate pentru această perioadă. Astfel, în data de 5 noiembrie, în intervalul orar 07.00 –21.00, salvatorii au acționat în 14 localități din 11 județe (Alba, Argeș, Bihor, Caraș-Severin, Cluj, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Timiș și Vrancea) pentru îndepărtarea unor elemente de construcție de la 5 imobile, cât și pentru degajarea a 2 stâlpi de electricitate și 17 copaci prăbușiți pe carosabil din cauza vântului puternic. În urma acestor evenimente, 5 autoturisme au fost afectate.
 
Pe lângă toate aceste situații, pompierii continuă acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România, prin activități specifice din zona de frontieră.

Citește și
Bilanțul furtunii de sâmbătă, 4 noiembrie
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii