Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - măsuri de Revelion

ro

30 Dec, 2015 10:28 2264 Marime text
 COMUNICAT
Nr. 242 din 30 decembrie 2015
 
 Peste 37.000 de polițiști, pompieri, jandarmi și polițiști de frontieră vor fi mobilizați în ultima zi a anului pentru a asigura măsurile de ordine publică, inclusiv la cele aproape 150 de manifestări publice care vor fi organizate în noaptea de Revelion.
 
Potrivit estimărilor, la aproximativ 40 dintre evenimentele publice programate pentru noaptea dintre ani, numărul de participanți ar putea ajunge până la 3.000, iar la 30 de manifestări numărul de participanți va fi chiar mai mare.
 
Efectivele de ordine publică vor acționa pentru prevenirea și descurajarea comiterii de fapte ilegale, dar și pentru combaterea infracțiunilor grave, obiectivul principal al MAI fiind creșterea gradului de siguranță al cetățeanului prin menținerea unui nivel ridicat de siguranță publică, așa cum s-a realizat în perioada Crăciunului.
 
Având în vedere că în fiecare an, în noaptea de Revelion, foarte mulți cetățeni folosesc articole pirotehnice pentru divertisment, reamintim că acestea trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor și a bunurilor. Pentru a preveni incidentele cauzate de utilizarea articolelor pirotehnice, de la începutul lunii decembrie și până în prezent, structurile MAI au intensificat acțiunile de control, în urma acestora fiind confiscate peste 38 de tone de materiale pirotehnice.
 
Reamintim că, pentru această perioadă de sărbători, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, a dispus mai multe măsuri organizatorice cuprinse în Planul de acțiune “Sărbători de Iarnă în Siguranță”, stabilind ca priorități creșterea gradului siguranță a cetățeanului, menținerea ordinii publice, prevenirea și combaterea infracționalității, fluidizarea traficului rutier și prevenirea accidentelor grave.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii