Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BULETIN INFORMATIV Nr. 110 din 4 iunie 2015

ro

04 Jun, 2015 18:22 992 Marime text
Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI) urmează să achiziționeze un pachet de autospeciale destinate muncii operative derulate de Departament, precum și celei efectuate în cooperare cu structuri specializate ale Ministerului Afacerilor Interne.
 
Achiziția se va derula printr-o licitație publică deschisă, care se va finaliza cu încheierea unui acord cadru pe o perioadă de doi ani. Achizițiile, în valoare totală de aproximativ 12,5 milioane de lei se vor derula în funcție de sumele disponibile în bugetul MAI.
 
Achiziția este motivată de necesitatea desfășurării în bune condiții a misiunilor specifice, a măsurilor de sprijinire a structurilor MAI și a unităților de Parchet, precum și a activităților de cooperare cu alte structuri informative naționale și cu instituții similare din străinătate, în vederea prevenirii, combaterii și contracarării marii criminalități și a factorilor de risc la adresa securității naționale și europene.
 
Conform atribuțiilor legale, DIPI desfășoară activități informative, contrainformative și de securitate în domeniul asigurării ordinii și siguranței publice, ca parte a securității naționale, prevenirii și combaterii crimei organizate și a infracționalității transfrontaliere, migrației ilegale, fraudei și spălării banilor, a criminalității informatice, a traficului și consumului ilicit de droguri, traficului de persoane, traficului ilegal de armament, muniții, materii explozive și materiale nucleare ori radioactive, toxice sau a agenților biologici, precum și a altor fenomene infracționale și fapte antisociale de mare amploare.
 
Pentru îndeplinirea acestor atribuții se impune dotarea structurilor operative și specializate cu autospeciale ale căror caracteristici tehnice să permită desfășurarea misiunilor în parametri cât mai buni, prin raportare la evoluția mediului infracțional și a celui de securitate, precum și la specificul dotărilor celorlalte structuri din cadrul sistemului de ordine publică și siguranță națională.
 
Menționăm că ultimele achiziții de mijloace de mobilitate cu caracteristici tehnice ridicate au fost efectuate în perioada 2006-2007.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii