Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:50 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Biroul pentru Imigrări La ieşirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene

ro

28 Aug, 2023 13:49 479 Marime text
Știre de presă                                                                                                               Bucureşti, 28 august 2023
                                                                                                                                
 
                                                                                                                              
                                         
 
REZULTATE ALE POLIȚIȘTILOR DE IMIGRĂRI DIN BUCUREȘTI PE LINIA ȘEDERII ILEGALE
 
Poliţiştii de imigrări din Bucureşti au introdus la sfârșitul săptămânii trecute în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea de pe teritoriul ţării noastre, un bărbat din Siria care se afla în situații ilegale. O altă persoană aflată în ședere ilegală a fost îndrumată către structura de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere.
 
La data de 25 august a.c., polițiștii de imigrări din București au preluat de la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă – Otopeni un tânăr de 25 de ani, din Siria, care a fost transferat din Germania în baza Regulamentului Dublin.
Persoana în cauză este bănuită de infracțiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Până la îndepărtarea de pe teritoriul țării noastre, aceasta a fost introdusă în Centrul de Cazare a Străinilor Luaţi în Custodie Publică Otopeni. La ieşirea din țară, va fi instituită măsura interzicerii intrării pe teritoriul statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi Confederaţiei Elveţiene, pentru o perioadă de 5 ani, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.
 
În aceeași zi, polițiștii de imigrări au depistat în cadrul activităților specifice un alt  tânăr de 23 de ani, din Turcia, care se afla în ședere ilegală. Din verificări a reieșit că tânărul este membru de familie al unui cetățean român, motiv pentru care a fost îndrumat să se adreseze structurii de imigrări, în vederea reglementării dreptului de ședere, întrucât în astfel de situații este interzisă returnarea.
 
 
Acțiunile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.
 
 
BIROUL INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii