Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Autoritatea Vamală Română oferă consultanță Serviciului Vamal al Republicii Moldova, cu sprijinul TAIEX

ro

16 Mar, 2023 14:54 655 Marime text
Nr.154/16.03.2023                                              
 
   
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Autoritatea Vamală Română oferă consultanță
Serviciului Vamal al Republicii Moldova, cu sprijinul TAIEX
 
 
În perioada 13 - 17 martie 2023, în București, experți din cadrul Autorității Vamale Române își împărtășesc experiența cu colegii de la Serviciul Vamal al Republicii Moldova, cu privire la legislația și aspectele  practice ale aplicării regimurilor vamale de utilizare specifică și perfecționare. Schimbul de experiență are loc în cadrul unei vizite de studiu organizate prin intermediul Instrumentului de Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii al Comisiei Europene (TAIEX).
Scopul principal al acestei activităţi este de a prezenta modul în care Autoritatea Vamală Română desfășoară operațiunile vamale și de a transfera astfel bunele practici din România în Republica Moldova.
Totodată, experții vamali din Republica Moldova se vor familiariza cu aplicarea în practică a dispozițiilor cuprinse de legislația vamală unională, precum și cu procesele de supraveghere și control efectuate de Autoritatea Vamală Română.
Programul vizitei a inclus și o vizită la un antrepozit vamal și la Biroul Vamal de Frontieră Otopeni Călători, ocazie cu care experții din cadrul Autorității Vamale Române au abordat împreună cu membri delegației din Republica Moldova subiecte de interes privind modul de ținere a evidențelor operative și de derulare a formalităților vamale pentru mărfurile neunionale.      
 
 
                  
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii