Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:31 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita oficială a ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, în Principatul Liechtenstein

ro

06 Nov, 2013 17:55 1060 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a efectuat astăzi, 6 noiembrie 2013 o vizită oficială în Principatul Liechtenstein.
Convorbirile cu ministrul de externe din Principatul Liechtenstein, Aurelia Frick, au prilejuit o evaluare a stadiului actual al relaţiilor bilaterale şi au permis un schimb de vederi asupra principalelor teme de interes aflate pe agenda internaţională.

Cei doi miniştri au apreciat relaţiile bune dintre cele două ţări şi au convenit să acţioneze împreună pentru intensificarea şi diversificarea acestora.
Ministrul Titus Corlăţean a subliniat interesul pentru dinamizarea cooperării economice, prin creşterea schimburilor comerciale şi a investiţiilor reciproce, precum şi pentru dezvoltarea cooperării culturale şi în domeniul educaţiei.
Şeful diplomaţiei române a mulţumit omologului din Liechtenstein pentru fondurile acordate României, de către Principat în cadrul Mecanismului Financiar al Spațiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009-2014, acestea constituind un catalizator al dezvoltării sectoarelor prioritare.

Cei doi înalţi demnitari au abordat, în acelaşi timp, subiecte de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe extinderea UE şi Parteneriatul Estic, mai ales din perspectiva apropiatului Summit de la Vilnius. Ministrul român a insistat asupra obţinerii unor rezultate ambiţioase la Summit, care să contribuie la consolidarea relaţiei UE cu statele partenere.
În domeniul diplomaţiei multilaterale s-a discutat despre cooperarea în cadrul ONU şi reforma Consiliului de Securitate, precum şi despre sprijinul reciproc în susţinerea candidaturilor în organismele onusiene.

Ministrul Titus Corlăţean a prezentat situaţia economică din România din punctul de vedere al investiţiilor străine, precum şi  perspectivele pozitive de dezvoltare în acest domeniu.
Cu ocazia vizitei în Principatul Liechtenstein, şeful diplomației române a participat la deschiderea oficială a Consulatului Onorific al României de la Vaduz şi la vernisajul expoziției de pictură a artistei plastice de origine română, Legendina di Paolo.
În alocuțiunea rostită cu ocazia inaugurării Consulatului Onorific de la Vaduz, ministrul Titus Corlăţean a evidențiat rolul important ce revine consulului onorific în intensificarea schimburilor comerciale şi în promovarea firmelor şi produselor românești în Principat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii