Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:39 19 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vizita la Baku a secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă

ro

09 Mar, 2016 16:59 347 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă efectuează, în perioada 10-11 martie 2016, o vizită de lucru în Republica Azerbaidjan.

Programul din 10 martie 2016 include consultări politice bilaterale cu Khalaf Khalafov, adjunctul ministrului azer de externe responsabil pentru relaţiile bilaterale, cu Araz Azimov, adjunctul ministrului azer de externe coordonator pentru aspecte strategice şi cu Mahmud Mammad-Quliyev, adjunctul ministrului afacerilor externe coordonator pentru aspecte economice şi relaţiile cu UE. Oficialul român va susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii plenare „Ukraine as a watershed for regional security” a Forumului Global de la Baku, organizat sub logo-ul „Towards a multipolar world”.

Totodată, la 11 martie 2016, secretarul de stat Daniel Ioniţă va avea întrevederi bilaterale cu Azay Quliyev, preşedintele Grupului de Lucru Interparlamentar Azerbaidjan-România şi cu Samad Seyidov, preşedintele Comitetului pentru relaţii externe şi interparlamentare din Parlamentul azer. Secretarul de stat Daniel Ioniţă va deschide lucrările mesei rotunde, organizată de Ambasada României în Republica Azerbaidjan în calitate de Ambasadă Punct Contact NATO, pe tema relaţiilor de cooperare NATO – Azerbaidjan, printr-o intervenţie privind „Rolul, eforturile şi importanţa cooperării cu NATO”.
 
Informaţii suplimentare:
 
România şi Republica Azerbaidjan au relații de Parteneriat Strategic stabilite la 28 septembrie 2009, la nivel prezidențial, prin Declaraţia privind stabilirea unui Parteneriat Strategic, cu accent pe domeniul energetic, și consolidate prin Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatului Strategic semnat la 18 aprilie 2011.
În perioada 2015-2016 Ambasada României la Baku exercită cel de-al patrulea mandat consecutiv de Ambasadă Punct de Contact NATO în Azerbaidjan (Contact Point Embassy - CPE).

Ti-a placut articolul?

Comentarii