Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:45 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Recomandari MAE europarlamentare – In strainatate nu se poate vota cu titlul de calatorie

ro

28 May, 2009 20:39 410 Marime text

Recomandări MAE europarlamentare – În străinătate nu se poate vota cu titlul de călătorie

Conform legislaţiei în vigoare  (Legea nr. 33/2007 pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European), la alegerile din 7 iunie 2009, în străinătate nu se poate vota pe baza titlului de călătorie.
Cetăţenii români pot vota în străinătate pe baza următoarelor documente: cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletinul de identitate, paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic, paşaportul simplu temporar, paşaportul diplomatic, paşaportul diplomatic electronic, paşaportul de serviciu, paşaportul de serviciu electronic.
Pentru a-şi putea exercita dreptul la vot, prin prezentarea la secţia de vot cu oricare dintre documentele enumerate mai sus,  acestea trebuie să fie valabile.

 Mai multe informaţii privind desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European în străinătate se pot regăsi pe site-ul MAE, la secţiunea dedicată alegerilor europarlamentare: http://www.mae.ro/index.php?unde=doc&id=38838 , precum şi pe site-urile misiunilor diplomatice ale României în străinătate.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii