Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 10 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Răzvan - Horaţiu Radu şi-a încheiat mandatul de Agent Guvernamental al României la CEDO

ro

01 Mar, 2011 23:24 940 Marime text

Răzvan-Horaţiu Radu, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului îşi încetează, începând cu 1 martie 2011, activitatea în cadrul Ministerului Afacerilor Externe. De la această dată, Răzvan-Horaţiu Radu va activa în cadrul Departamentului pentru Afaceri Europene. Până la numirea unui nou agent Guvernamental al României la CEDO, interimatul vafi asigurat de Carmen Ciută, care are funcţia de director şi Coagent Guvernamental pentru CEDO.

Cu ocazia eliberării din funcţie, Răzvan-Horaţiu Radu a declarat următoarele: "După aproape 4 ani de reprezentare a intereselor Guvernului în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului, a venit momentul să accept o nouă provocare. Experienţa profesională dobândită în cadrul Ministerului Afacerilor Externe pe parcursul acestei perioade este deosebit de relevantă şi îmi va fi foarte utilă în vederea îndeplinirii noilor sarcini care-mi vor fi încredinţate. Sunt recunoscător tuturor colegilor din Ministerul Afacerilor Externe şi îndeosebi celor din echipa Agentului Guvernamentalalături de care am reuşit să stabilim o relaţie dinamică şi activă cu reprezentanţii Curţii Europene a Drepturilor Omului şiai celorlalte organe ale Consiliului Europei cu rol în implementarea hotărârilor CEDO. Tot împreună am reuşit în ultimii doi ani să ducem la scăderea numărului de condamnări în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului şi la creşterea numărului de cauze câştigate.

De asemenea, mulţumesc public tuturor colaboratorilor din alte instituţii, reprezentanţi ai autorităţilor legislative, executive sau judiciare care ne-au sprijinit, atât la fundamentarea poziţiei Guvernului României în faţa Curţii Europene, precum şi la implementarea hotărârilor CEDO. Sprijinul lor a fost decisiv pentru a putea prezenta o imagine corectă a sistemului instituţional din România. Atunci când am reuşit să o facem cu succes, câştigul de imagine, deşi necuantificabil, a fost de nepreţuit.

Nu în ultimul rând, doresc să-mi exprim gratitudinea faţă de toţi cei care ne-au sprijinit pentru organizarea Conferinţei privind restituirea proprietăţilor şi acordarea compensaţiilor băneşti din perspectiva jurisprudenţei CEDO. Având în vedere amploarea evenimentului, am convingerea că urmare acestei conferinţe, se va identifica soluţia optimă pentru rezolvarea definitivă a problemelor privind dreptul de proprietate în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului."

Informaţii suplimentare:

Răzvan-Horaţiu Radu este magistrat de carieră şi a fost numit la 1 august 2007 subsecretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Agent Guvernamental al României pentru Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Răzvan-Horaţiu Radu a urmat cursurile Institutului Naţional al Magistraturii (2001-2003), după care a fost numit procuror.

Din anul 2006, Răzvan-Horaţiu Radu a deţinut, în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, funcţia de şef al Serviciului de Integrare Europeană şi Programe Phare, (ulterior Serviciul de Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale), îndeplinind această funcţie până la numirea sa la Ministerul Afacerilor Externe.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii