Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:06 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Radu Podgorean a ambasadorului agreat al Republicii Irak, Hussain Taha Hassan Sinjari, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare

ro

03 Jun, 2015 15:31 835 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu parlamentul Radu Podgorean l-a primit astăzi, 3 iunie 2015, pe Hussain Taha Hassan Sinjari, ambasadorul agreat al Republicii Irak la Bucureşti, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.
Cei doi oficiali au trecut în revistă perspectivele relaţiilor bilaterale, context în care secretarul de stat român a subliniat deschiderea părții române pentru consolidarea cooperării în toate sectoarele de activitate. Secretarul de stat Radu Podgorean a pus accent pe posibilităţile de colaborare în sectorul investiţiilor reciproce. Oficialul român a subliniat sprijinul pe care România îl acordă atât în plan bilateral, cât şi multilateral, în eforturile de stabilizare a Republicii Irak şi de menţinere a integrității și suveranității acestei ţări.
Ambasadorul Hussain Taha Hassan Sinjari şi-a exprimat satisfacţia în ceea ce priveşte stadiul relaţiilor bilaterale, care se bucură de o istorie îndelungată şi prolifică. A mulțumit României pentru sprijinul acordat Irakului pe diverse paliere și a menţionat că, în mandatul său, este prioritară intensificarea cooperării economice, dar şi în domeniile educaţiei, culturii şi cercetării.
Demnitarul român l-a asigurat pe oficialul irakian de întregul sprijin al autorităţilor române pentru susţinerea demersurilor de extindere a cooperării  dintre România și Republica Irak.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii