Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, a şefului Serviciului de Informare al ONU de la Viena, Martin Nesirki

ro

19 Oct, 2016 09:25 1115 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Daniela Gîtman, l-a primit, la 18 octombrie 2016, pe şeful Serviciului de Informare al ONU de la Viena – UNIS, Martin Nesirki, la sediul Ministerului Afacerilor Externe.
 
Întrevederea a ocazionat un schimb de opinii privind rolul și activitatea UNIS, părțile fiind de acord cu importanța comunicării și, în general, a informării opiniei publice în legătură cu inițiativele și proiectele ONU. Au fost analizate modalitățile prin care colaborarea UNIS cu România poate facilita o mai mare implicare a publicului român, în special a tinerilor, în susținerea priorităților înscrise pe agenda ONU și a acțiunilor promovate de UNIS în regiune.
 
În context, partea română a informat asupra acțiunilor derulate de Asociația Tineretul ONU din România și propus lansarea unor proiecte în parteneriat cu UNIS care să valorifice interesul acestei organizații pentru promovarea valorilor ONU în rândul tinerilor și societății românești. Totodată, a informat despre domeniile de interes ale prezenţei sistemului ONU (UNICEF, UNHCR, OIM) în România şi perspectivele colaborării viitoare dintre ţara noastră şi aceste structuri specializate.
 
În cadrul discuțiilor a fost abordată și tematica documentului programatic Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă. Șeful UNIS a subliniat locul important pe care acest proiect ambițios îl ocupă pe agenda curentă a ONU. A relevat importanţa transpunerii de către toate statele ONU a Agendei 2030 dintr-o perspectivă complexă, urmărind în acelaşi timp realizarea obiectivelor de dezvoltare durabilă, asigurarea mijloacelor de implementare şi identificarea celor mai bune modalităţi de monitorizare şi evaluare periodică a rezultatelor obţinute. Secretarul de stat Daniela Gîtman a prezentat măsurile adoptate de guvernul român pentru trecerea la aplicarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă și rezultatele înregistrate în plan intern, până în prezent.
 
Informaţii suplimentare:
UNIS Viena este componentă a reţelei centrelor de informare ale Naţiunilor Unite care se întinde pe întregul glob. Ele aparţin Departamentului de Informaţii Publice al ONU şi sprijină obiectivul comun al Naţiunilor Unite de a informa publicul larg asupra activităţilor şi preocupărilor lor curente.
UNIS este în acelaşi timp centru de informare pentru patru ţări beneficiare: Austria, Ungaria, Slovacia şi Slovenia. Ca voce a ONU în aceste ţări, UNIS Viena urmăreşte să promoveze o bună înţelegere a activităţii şi scopurilor ONU în rândurile mass-media, guvernelor, şcolilor şi organizaţiilor societăţii civile.
UNIS oferă informaţie publică şi servicii de promovare a programelor ONU de la Viena şi, totodată, îndeplineşte funcţia de secretariat al Grupului de Comunicare al ONU de la Viena.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii