Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:13 09 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat George Ciamba a ambasadorului agreat al Ungariei, Zákonyi Botond, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare

ro

20 Nov, 2013 17:55 556 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, l-a primit miercuri, 20 noiembrie 2013, pe ambasadorul agreat al Ungariei, E.S. Zákonyi Botond, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare.
Secretarul de stat George Ciamba l-a asigurat de întregul sprijin al autorităţilor române în vederea promovării acţiunilor menite să contribuie la consolidarea Parteneriatului Strategic româno-ungar, în conformitate cu fundamentele politico-juridice ale relaţiei bilaterale. Demnitarul român a exprimat convingerea că un dialog bilateral susţinut, desfăşurat pe canale diplomatice, va permite abordarea tuturor aspectelor de interes pentru cele două părţi.

În cursul întrevederii, cei doi demnitari au agreat importanţa aprofundării cooperării sectoriale, prioritatea reprezentând-o identificarea modalităţilor concrete de avansare a proiectelor economice, inclusiv prin intermediul lucrărilor Comisiei Mixte Economice, în condiţiile în care Ungaria reprezintă unul dintre principalii parteneri comerciali ai României.
Secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat interesul României pentru o cât mai bună coordonare la nivel regional, în contextul asigurării de către România a Preşedinţiei în exerciţiu a Procesului de Cooperare din Europa de Sud-Est, respectiv a deţinerii de către Ungaria, a Preşedinţiei Grupului de la Vişegrad şi a Preşedinţiei Iniţiativei Central Europene.
În cadrul convorbirii, au fost abordate, de asemenea, şi aspecte ale colaborării în format multilateral, interlocutorii evidenţiind, în context, atenţia pe care o acordă unei cât mai bune coordonări în vederea promovării poziţiilor comune la nivel european şi internaţional.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii