Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:48 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă la Conferinţa Young Ambassadors Forum

ro

24 Apr, 2015 09:57 843 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi, 23 aprilie 2015, la Conferinţa Young Ambassadors Forum cu tema „Tackling chess on the world stage. Be the pawn that counts”. Evenimentul este organizat de către asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP).
Cu această ocazie, secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a salutat iniţiativa asociaţiei VIP de a organiza un eveniment care are ca temă principală discutarea statutului şi rolului tinerilor în noua configuraţie globală şi i-a încurajat pe participanţi să îşi stabilească obiective ambiţioase, atât pe plan personal, cât şi profesional, care, dublate de voinţă şi multă muncă, pot contribui la schimbarea în bine a lumii în care trăim.
Daniel Ioniţă a subliniat faptul că tinereţea reprezintă o resursă valoroasă de energie, creativitate şi imaginaţie, dar şi o provocare imensă, capacitatea unei societăţi de a progresa bazându-se, printre altele, şi pe priceperea de a încorpora contribuţia şi responsabilitatea tineretului în imaginarea şi construirea viitorului.
„Suntem membri ai NATO şi ai UE, avem responsabilităţi naţionale, regionale şi internaţionale, iar lumea în care trăim se schimbă constant în fiecare zi. Este acum mai conectată, mai complexă, dar şi mai contestată. Ceea ce se întâmplă în Est nu ne este indiferent, ca de altfel nu trebuie să ne lase pasivi nici evoluţiile din Nordul Africii sau din Orientul Mijlociu”, a declarat secretarul de stat pentru afaceri strategice. În acelaşi timp, oficialul român a precizat că problemele cu care se confruntă în prezent tinerii, precum şomajul, accesul la educaţie, integrarea în societate, diverse conflicte, trebuie să constituie o preocupare importantă pentru orice societate, ca şi pentru organizaţiile internaţionale din care România face parte.
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a subliniat că Ministerul Afacerilor Externe sprijină activ iniţiativele legate de tineret, un exemplu fiind programul UN Youth Delegate – Romania, care este derulat împreună cu Ministerul Tineretului şi Sporturilor. Totodată, i-a îndemnat pe tinerii prezenţi la eveniment să ia în considerare şi o posibilă carieră în cadrul Ministerului Afacerilor Externe al României.
 
Informaţii suplimentare:
Proiectul Young Ambassadors Forum, organizat de către  asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP), reprezintă un forum educaţional de discuţii şi dezbateri pentru studenţi, care abordează o serie de problematici globale.
Aflat la prima ediţie, Young Ambassadors Forum are ca tematică Tackling chess on the world stage. Be the pawn that counts  şi este realizat sub forma unei conferinţe de 4 zile, pe parcursul cărora 30 de tineri dezbat statutul şi rolul lor în noua configuraţie globală abordând probleme de actualitate, precum Dificultăţile tinerilor în contextul secolului XXI neliniştit, globalizat, digitalizat şi înţesat de relaţii interculturale şi Impactul  jocurilor de putere asupra dimensiunii umane.
Asociaţia studenţească non-guvernamentală Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP) și cele patru comunități ale sale (Business Club, Econosofia, Leadership Development și International Affairs) organizează anual peste 10 programe și proiecte de dezvoltare personală și profesională, pe diverse domenii, pentru studenți și masteranzi, oferindu-le șansa de a învăța într-un mediu dinamic și de a interacționa cu specialiști din diferite arii de activitate.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii