Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:15 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Bogdan Mazuru la consultarile bilaterale romano-ucrainene-17.02.09

ro

17 Feb, 2009 00:00 351 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe 

17 februarie 2009     

Participarea secretarului de stat Bogdan Mazuru la consultările bilaterale româno-ucrainene pe problematică de securitate (NATO)
(Bucureşti, 16-17 februarie 2009)

„România este un susţinător constant al aspiraţiilor euro-atlantice ale Ucrainei. Viitorul relaţiei NATO-Ucraina va depinde, însă, de ritmul reformelor interne şi de interesul Ucrainei faţă de Alianţă”, a declarat Bogdan Mazuru, secretar de stat, cu prilejul consultărilor bilaterale româno-ucrainene.
Consultările bilaterale româno-ucrainene pe problematică de securitate (NATO) s-au desfăşurat la 16-17 februarie 2009, la Bucureşti. Delegaţia ucraineană a fost condusă de Volodymyr Handogyi, prim adjunct al ministrului de externe.
Agenda consultărilor a urmărit subiectele de actualitate aflate pe agenda NATO, cu accent special pe traseul euro-atlantic al Ucrainei prin prisma modului de  implementare a hotărârilor Summit-ului NATO de la Bucureşti şi ale reuniunii miniştrilor de externe din statele membre NATO (decembrie 2008).
S-a mai discutat despre experienţa României din perioada de pre-aderare la NATO şi despre posibilităţile de continuare a sprijinului părţii române pentru realizarea aspiraţiilor euro-atlantice ale Ucrainei.
Evenimentul desfăşurat la Bucureşti se înscrie pe linia unui program amplu de consultări stabilit la nivelul celor două Ministere de Externe care are în vedere discutarea unor chestiuni de interes reciproc în plan bilateral, regional, dar şi referitoare la aspecte privind NATO şi UE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii