Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:36 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Titus Corlăţean la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor dedicată ratificării Acordurilor de Asociere între Republica Moldova, Georgia, Ucraina şi Uniunea Europeană

ro

02 Jul, 2014 17:34 835 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat astăzi, 2 iulie 2014, la sesiunea extraordinară a Camerei Deputaţilor dedicată ratificării Acordurilor de Asociere Uniunea Europeană - Republica Moldova, Uniunea Europeană-Georgia, respectiv Uniunea Europeană-Ucraina.

 
În discursul său, ministrul Titus Corlăţean a subliniat semnificaţia profundă, sub raport politic şi simbolic, a semnării Acordurilor de Asociere cu cei trei parteneri din Vecinătatea Estică a UE, care reprezintă un pas esenţial către un viitor mai stabil, mai prosper şi mai democratic pentru fiecare dintre aceştia. A evocat efortul susţinut şi de durată al Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei care a generat schimbări democratice extraordinare pentru cetăţeni şi pentru societăţile lor în ansamblu.
 
În cursul dezbaterii, ministrul Titus Corlăţean a pledat cauza unei viziuni ambiţioase privind Vecinătatea Estică, fondate pe vocaţia europeană a partenerilor – Republica Moldova, Georgia, Ucraina. A argumentat că Acordurile de Asociere nu trebuie privite drept obiectivul final al cooperării dintre UE şi statele partenere. A evocat, în acest context, responsabilitatea particulară a României de a sprijini împlinirea idealului european al Republicii Moldova.
 
Ministrul Titus Corlăţean a mulţumit Camerei Deputaţilor pentru pregătirile întreprinse în vederea ratificării rapide a celor trei Acorduri, care vine să probeze concret angajamentul României în direcţia înscrierii partenerilor estici pe o traiectorie europeană ireversibilă. „Avem obligaţia morală de a susţine, prin votul nostru direct, dezideratul unui parcurs european exprimat în mod liber de cele trei state, de care ne leagă aspiraţii comune, iar în cazul Republicii Moldova, şi un întreg patrimoniu cultural, lingvistic şi istoric comun. Ratificarea rapidă în Parlamentul României a celor trei Acorduri dă un semnal clar – de seriozitate şi angajament constant - către partenerii noştri de la Chişinău, Tbilisi şi Kiev, dar şi din Uniunea Europeană”, a declarat ministrul Titus Corlăţean.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii