Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:16 19 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

13 Apr, 2014 18:59 715 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa luni, 14 aprilie 2014, la reuniunea miniştrilor de externe din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Luxemburg.
Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe sunt incluse teme de actualitate pentru politica externă a Uniunii Europene. Discuţiile miniştrilor se vor concentra pe situaţia din Ucraina, inclusiv din perspectiva evenimentelor recente din estul Ucrainei şi vor evalua acţiunile Uniunii de la declanşarea crizei din Crimeea până în prezent. De asemenea, vor avea un schimb de opinii privind ansamblul relaţiilor UE cu Bosnia şi Herţegovina. Vor face o trecere în revistă a ultimelor evoluţii din Vecinătatea Sudică a UE, cu accent pe criza siriană.
În cadrul reuniunii, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va prezenta scurte evaluări ale rezultatelor summit-urilor UE-SUA (Bruxelles, 26 martie 2014) şi UE-Africa (Bruxelles, 2-3 aprilie 2014).
Totodată, Înaltul Reprezentant va face referiri la rezultatele alegerilor prezidenţiale desfăşurate în Afganistan pe 5 aprilie 2014, precum şi la vizita la Bruxelles a preşedintelui Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, care a avut loc în perioada 31 martie - 1 aprilie 2014.

Ti-a placut articolul?

Comentarii