Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe

ro

16 Mar, 2014 18:35 869 Marime text
Şeful diplomaţiei române, Titus Corlăţean, va participa luni, 17 martie 2014, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre ale UE, care se va desfăşura la Bruxelles.
Pe agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe se află subiecte de actualitate pentru politica externă a Uniunii Europene. Miniştrii de externe europeni vor discuta despre criza din Ucraina, în continuarea discuţiilor care au avut loc în cadrul reuniunilor extraordinare ale Consiliului Afaceri Externe din 20 februarie şi 3 martie 2014, precum şi a Consiliului European extraordinar din 6 martie 2014 și în contextul așa-zisului "referendum" din 16 martie 2014 din Crimeea.
Un alt subiect ce urmează să fie abordat de şefii diplomaţiilor europene este relaţia Uniunii Europene cu Bosnia şi Herţegovina, din perspectiva protestelor care au avut loc, recent, în această ţară.
Reuniunea ministerială va prilejui, totodată, o dezbatere despre cele mai recente evoluţii din Siria, precum şi despre stadiul Procesului de pace din Orientul Mijlociu.
Agenda reuniunii Consiliului Afaceri Externe din 17 martie 2014 mai include, ca puncte de discuţie, pregătirea summit-ului UE-Africa (2-3 aprilie 2014), precum şi diplomaţia energetică, cu participarea comisarului european pentru energie, Günther Oettinger.
Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate şi vicepreşedinte al Comisiei Europene, Catherine Ashton, va informa despre ultimele evoluţii din dosarul iranian.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii