Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:17 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe la reuniunea CAE

ro

17 Jan, 2016 21:43 1080 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, va participa la 18 ianuarie 2016 la reuniunea Consiliului Afacerilor Externe (CAE), care va avea loc la Bruxelles.
Agenda CAE cuprinde teme precum: Siria, în contextul procesului politic coordonat de Emisarul Special al Secretarului General al ONU, Staffan de Mistura, şi în perspectiva Conferinţei donatorilor de la Londra (4 februarie 2016); Irak, cu accent pe modalităţile de sprijinire a autorităţilor irakiene în implementarea programului de reforme; Ucraina, prilej cu care va fi analizat stadiul implementării reformelor.
Totodată, în cadrul unui dejun de lucru informal, miniştrii vor avea un schimb de opinii cu viceprim-ministrul și ministrul afacerilor externe şi al expatriaţilor al Regatului Haşemit al Iordaniei, Nasser Judeh, privind evoluţiile regionale şi relaţiile UE-Iordania.
În marja CAE, ministrul Lazăr Comănescu va participa la reuniunea „Grupul de prieteni ai Ucrainei”, găzduită de Danemarca, la care este invitat şi ministrul afacerilor externe ucrainean, Pavlo Klimkin.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii