Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:02 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu membrii delegației conduse de Enkh-Amgalan Byambasuren

ro

22 Feb, 2024 10:42 377 Marime text
Comunicat de presă
 
Întrevederea secretarului de stat Traian Hristea cu membrii delegației conduse de Enkh-Amgalan Byambasuren, președintele Comitetului Permanent pentru Securitate și Politică Externă al Parlamentului Mongoliei  
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut miercuri, 21 februarie 2024, o întrevedere cu o delegație a Parlamentului Mongoliei (Marele Hural), condusă de Enkh-Amgalan Byambasuren, președintele Comitetului Permanent pentru Securitate și Politică Externă.
Interlocutorii au salutat dezvoltarea din ultima perioadă a dialogului bilateral la nivel politic, având drept obiectiv identificarea domeniilor de interes reciproc, precum cel economic, gestionarea situațiilor de urgență, transportul rutier, inclusiv dezvoltarea cadrului juridic bilateral, fiind reafirmată disponibilitatea părții române de a împărtăși expertiza sa.
În context, atât partea română cât și cea mongolă au subliniat importanța dezvoltării diplomației la nivel parlamentar pentru extinderea dialogului bilateral.
De asemenea, interlocutorii au apreciat buna cooperare în cadrul organismelor internaționale și au convenit asupra continuării sprijinului reciproc pe aceeași pantă ascendentă, având în vedere tradiția cooperării româno-mongole, care va marca, anul viitor, 75 de ani de relații diplomatice neîntrerupte.
Printre subiectele abordate în cadrul discuțiilor de către cei doi omologi s-au numărat și principalele teme regionale și globale de actualitate, având loc un schimb de opinii cu privire la posibile abordări pentru gestionarea provocărilor comune.
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii