Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:16 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice

ro

12 Jun, 2023 12:07 523 Marime text
12 iunie 2023 
Comunicat de presă
Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea cu vice-ministrul afacerilor externe și expatriaților din Palestina Amal Jadou
 
Secretarul de stat pentru afaceri globale și strategii diplomatice Traian Hristea a avut duminică, 11 iunie 2023, o întrevedere cu vice-ministrul afacerilor externe și expatriaților palestinian Amal Jadou, la Ramallah.
Cu prilejul întrevederii, secretarul de stat român a salutat dinamica pozitivă a dialogului politico-diplomatic româno-palestinian și a exprimat speranța că, în baza bunei cooperări, relațiile bilaterale se vor dezvolta și pe viitor, în domenii de interes comun. De asemenea,  secretarul de stat român a asigurat că România va continua sprijinul acordat pentru consolidarea instituțiilor palestiniene, amintind, în context, proiecte de interes pentru partea palestiniană.
Totodată, secretarul de stat Traian Hristea a reiterat sprijinul constant al României pentru Palestina în cadrul UE, respectiv pentru inițierea negocierilor pentru semnarea unui Acord de Asociere UE-Palestina. De asemenea, a amintit creșterea contribuțiilor României la UNRWA (Agenția ONU de Ajutorare a Palestinienilor Refugiați din Orientul Apropiat) în ultimii ani.
Vice-ministrul afacerilor externe palestinian a mulțumit pentru poziția constantă și echilibrată a României în ceea ce privește Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, precum și pentru contribuțiile României la UNRWA. În ceea ce privește relația bilaterală, a salutat nivelul bun al contactelor politico-diplomatice și sectoriale și a mulțumit României pentru sprijinul acordat în vederea consolidării instituțiilor palestiniene, o dovadă concretă a prieteniei româno-palestiniene.
Dialogul a prilejuit și o trecere în revistă a evoluțiilor regionale și internaționale, cu accent pe Procesul de Pace în Orientul Mijlociu și situația de securitate din zonă. Cu această ocazie, oficialul român a reiterat poziția României cu privire la Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, precum și sprijinul constant al țării noastre în ceea ce privește implementarea soluției celor două state, Israel și Palestina, care să coexiste în pace și securitate.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii