Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:15 14 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, cu ministrul indonezian pentru afaceri externe

ro

12 Oct, 2016 09:25 473 Marime text
În cadrul vizitei oficiale pe care o întreprinde în Republica Indonezia, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut la data de 12 octombrie 2016 convorbiri cu omologul său indonezian, Retno L.P. Marsudi. Dialogul a prilejuit evaluarea stadiului relațiilor româno-indoneziene, din perspectiva interesului reciproc al consolidării multisectoriale a cooperării dintre cele două state.
 
A fost evidențiat obiectivul comun al intensificării dialogului politic bilateral, instrument eficient de stimulare a colaborării în toate domeniile. Şeful diplomaţiei române a punctat importanța specială acordată de România intensificării legăturilor economice și comerciale dintre cele două țări.

Cei doi demnitari au salutat semnarea, cu ocazia vizitei, a Memorandumului de Înţelegere dintre Camerele de Comerț Naționale din România și Indonezia, a cărui implementare are capacitatea de a genera valoare adăugată eforturilor de dezvoltare a relațiilor economice bilaterale. De asemenea, au exprimat satisfacție pentru consolidarea cadrului juridic bilateral prin intrarea în vigoare (la 7 octombrie 2016) a Acordului bilateral privind cooperarea în prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate transfrontaliere, terorismului şi altor infracţiuni internaţionale – domeniu de colaborare extrem de important în contextul actualelor provocări la adresa securității internaționale.
 
A fost convenită relansarea cooperării economice şi comerciale prin reluarea lucrărilor Comisiei Mixte, precum şi înfiinţarea unor consilii sau forumuri ale oamenilor de afaceri din cele două țări.
 
Cei doi miniştri au reliefat interesul pentru intensificarea colaborării bilaterale în sfera educației, științei și culturii, inclusiv prin extinderea sau actualizarea cadrului juridic bilateral în domeniile respective.
 
Părţile au făcut un schimb de opinii privind evoluţiile de pe scena internaţională, punând accent pe relevanța deosebită a cooperării internaționale în identificarea și implementarea de soluții eficiente la probleme majore, precum terorismul sau migrația.
 
Ministrul Lazăr Comănescu a adresat omologului indonezian invitaţia de efectua o vizită în România, invitaţie acceptată cu plăcere.

Ti-a placut articolul?

Comentarii