Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:24 19 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întâlnirea ministrului Afacerilor Externe cu europarlamentarii români

ro

15 Jan, 2011 00:00 891 Marime text
Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a avut astăzi, 14 ianuarie 2011, la Bucureşti, o întâlnire de lucru cu membri români ai Parlamentului European. Au participat: Marian-Jean Marinescu, Adrian Severin, Monica Macovei, Viorica Dăncilă, Ioan Mircea Paşcu, Cristian Preda, Elena Băsescu, Ioan Enciu şi Iosif Matula.

Discuţiile s-au axat pe modalităţile practice de cooperare pentru promovarea intereselor României la nivel european, cu accent asupra obiectivului României de aderare la spaţiul Schengen.

„Apreciem implicarea dvs. şi sprijinul în domenii de interes prioritar pentru România, în dosare cu miză la nivelul PE şi al Uniunii în ansamblu, precum aderarea la Schengen, promovarea Strategiei pentru regiunea Dunării; incluziunea socială a minorităţii roma; relaţiile cu Republica Moldova; dreptul la liberă circulaţie al cetăţenilor români; Marea Neagră", a declarat ministrul Teodor Baconschi, în deschiderea întâlnirii.

Discuţiile au pus în evidenţă unitatea de vederi asupra obiectivului naţional al aderării României la spaţiul Schengen şi, în acest context, rolul activ pe care îl joacă parlamentarii europeni din România în asigurarea sprijinului pentru obţinerea avizului Parlamentului European asupra proiectului de Decizie de aderare la Schengen.

În discuţia cu ministrul Afacerilor Externe s-a conturat o poziţie unitară, de susţinere fără rezerve a obiectivului de aderare la spaţiul Schengen, în 2011.

Ministrul Afacerilor Externe şi europarlamentarii români au convenit, de asemenea, consolidarea dialogului între Ministerul Afacerilor Externe şi delegaţia parlamentară română în vederea susţinerii active a intereselor şi a imaginii României la nivelul UE.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii