Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:12 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultari bilaterale intre ministerele de externe ale Romaniei si Regatului Arabiei Saudite

ro

21 Dec, 2009 20:39 625 Marime text

Consultări bilaterale între ministerele de externe ale României şi Regatului Arabiei Saudite

Secretarul de stat Doru Costea a condus delegaţia română la consultările politice bilaterale între ministerele de externe ale României şi Regatului Arabiei Saudite, la nivel de secretar de stat, care au avut loc în perioada 20-21 decembrie 2009.

Convorbirile s-au desfăşurat cu Khaled Al Jindan şi Youssef Tarrad Al Saadun, adjuncţi ai ministrului saudit al afacerilor externe pentru cooperarea bilaterală, respectiv, cooperarea economică.

Agenda convorbirilor a cuprins subiecte relevante pentru stadiul dezvoltării relaţiilor româno - saudite, în plan politic, economic şi sectorial, precum şi un schimb de vederi pe teme de interes comun ale agendei şi ale situaţiei regionale.

Totodată, secretarul de stat Doru Costea a fost primit de Abdullah Al Shaikh, preşedintele Consiliului Shoura (parlamentul saudit) şi a participat la o întrevedere cu grupul parlamentar de prietenie Arabia Saudită-România.

Doru Costea a fost primit de Khaled Al Rahoun, adjunctul secretarului general al Consiliului de Cooperare al Golfului, prilej cu care au fost discutate, în principal, aspecte legate de cooperarea pe linie economică şi comercială dintre ţara noastră şi statele arabe din zona Golfului. A fost abordat, de asemenea, stadiul dialogului dintre UE şi Consiliul de Cooperare al Golfului, demnitarul român exprimând convingerea că vor fi identificate modalităţi de soluţionare a ultimelor aspecte aflate în suspensie în negocierile dintre cele două părţi, în vederea încheierii Acordului de Liber Schimb.

Programul consultărilor a inclus o întrevedere cu ambasadorul Saad Al Ammar, directorul general al Institutului de Studii Diplomatice al MAE saudit.

Consultările româno - saudite au confirmat nivelul şi substanţa dialogului politic dintre cele două ţări şi au constituit o oportunitate de a explora noi posibilităţi de cooperare economică şi comercială.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii