Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat MAE - Întâlnirea ministrului delegat pentru relația cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu primarul localității Coslada și cu reprezentanți ai comunității românești din Coslada

ro

29 Oct, 2015 10:09 778 Marime text
Întâlnirea ministrului delegat pentru relația cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, cu primarul localității Coslada, Angel Viveros Gutierrez, și cu reprezentanți ai comunității românești din Coslada

În continuarea vizitei oficiale în Spania, ministrul delegat Angel Tîlvăr, s-a întâlnit cu Angel Viveros Gutierrez, primarul din Coslada, unde locuiesc aproximativ 16.000 de români, reprezentând aproape 20% din populația localității.

Discuțiile s-au axat pe contribuția pe care comunitatea românească de aici o are la dezvoltarea localității.
În acest context, a fost subliniat faptul că profilul comunității românilor din Coslada oferă premisele unei bune integrări și a unei implicări active în viața socio-economică a regiunii.
Ministrul delegat a evidențiat nevoia păstrării elementelor de identitate specifice comunității românilor, care trebuie încurajate simultan cu programele de integrare a acestora în societatea spaniolă.

,,Proiectul Europa Direct trebuie să continue, deoarece respectarea valorilor europene reprezintă un liant între comunitatea românilor și alte comunități care își au rezidența în zonă. Totodată, asociațiile de români trebuie sa fie parteneri în programele și proiectele pe care primăria le derulează cu sprijinul comunității de români", a arătat Angel Tîlvăr.

A doua întâlnire oficială a ministrului delegat a avut loc la Ministerul Muncii și Securității Sociale, cu vice-ministrul și secretarul general pentru Imigrație și Emigrație, Marina del Corral Tellez.
Întrevederea a prilejuit un schimb de bune practici vis-a-vis de felul în care guvernele se pot implica în eliminarea efectelor secundare ale emigrației și în păstrarea legăturilor cu comunitățile nou formate. În acest sens, ministrul delegat a subliniat importanța Congresului Românilor de Pretutindeni, care urmează a fi organizat în România. Acesta poate deveni un instrument de lucru la fel de util pe cât este Consiliul pentru Susținerea Cetățenilor Spanioli Emigranți.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii