Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:38 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Aurescu l-a primit pe Raymond Benjamin

ro

07 Apr, 2009 22:11 696 Marime text

7 aprilie 2009     

Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice, l-a primit pe Raymond Benjamin, Secretarul General ales al Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale

Bogdan Aurescu, secretar de stat pentru afaceri strategice, l-a primit astăzi, 7 aprilie 2009, la sediul MAE, pe Raymond Benjamin (Franţa), Secretar General ales al Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale (OACI).

Întrevederea s-a axat pe dorinţa şi pe modalităţile de continuare la aceiaşi parametri înalţi ai cooperării României cu OACI, în special în cadrul mandatului pe care România îl desfăşoară în prezent în cadrul Consiliului organizaţiei, în calitate de membru şi reprezentant al grupului de rotaţie central-european în Consiliu („CERG”). Grupul de rotaţie este constituit din România, Republica Slovacă, Republica Slovenia, Republica Cehă şi Republica Ungară.

În cadrul întâlnirii, partea română a reafirmat obiectivele şi abordările sale principale în domeniul cooperării la nivelul aviaţiei civile internaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte promovarea experţilor români în cadrul OACI, obiective pe care MAE le susţine şi promovează în mediul multilateral, precum şi pe liniile de cooperare bilaterală şi regională.

Raymond Benjamin a adresat mulţumiri României pentru susţinerea activă a candidaturii sale la postul de Secretar General al OACI, prin demersuri la nivel diplomatic şi în planul aviaţiei civile. Secretarul General ales a reiterat aprecierile pentru contribuţia României la activitatea organizaţiei şi imaginea de excepţie pe care a dobândit-o România în cadrul OACI.

Informaţii suplimentare

Raymond Benjamin se află în vizită în România în contextul participării la prima reuniune regională la nivel înalt în materie de siguranţă în aviaţia civilă internaţională, pe care România a găzduit-o la 6 aprilie 2009, la Bucureşti.
România desfăşoară în prezent, în paralel, cinci mandate la nivelul aviaţiei civile internaţionale: membru în Consiliul OACI, vice-preşedinte în Comitetul de Transport Aerian al OACI, vice-preşedinte al Grupului Multidisciplinar al OACI, membru în Comitetul de Coordonare al Conferinţei Europene a Aviaţiei Civile şi vice-preşedinte în Consiliul Provizoriu al Organizaţiei Europene pentru Siguranţa Navigaţiei Aeriene.
România deţine până în iunie 2009 Preşedinţia UE la nivelul OACI, în numele Republicii Cehe, după ce, în perioada ianuarie – iunie 2008, a exercitat Preşedinţia UE la nivelul organizaţiei în numele Sloveniei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii