Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:51 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenţionare de călătorie Bosnia şi Herțegovina - cod portocaliu de temperaturi minime extreme

ro

05 Jan, 2017 23:43 1056 Marime text

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că autorităţile competente din BiH au instituit cod portocaliu de temperaturi minime extreme (între -12 şi -23 de grade Celsius), vânt şi căderi masive de zăpadă. Deja stratul de zăpadă în anumite zone din BiH este de 20-30 cm.

Aceste fenomene pot cauza îngreunarea traficului auto şi feroviar. Se circulă dificil, în condiţii de iarnă, pe majoritatea drumurilor de pe teritoriul Bosniei şi Herţegovinei.

Se recomandă cetăţenilor români care doresc să călătorească sau să tranziteze Bosnia şi Herţegovina către Muntenegru şi Croaţia să se informeze despre circulația din zonă, astfel încât să poată preveni şi evita evenimente nedorite (blocaje în trafic, abateri de la traseele cunoscute/sigure etc.).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro<http://www.mae.ro> şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.


Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii