Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aniversarea a 80 de ani de la înfiinţarea Biroului Internaţional de Expoziţii

ro

20 Jan, 2012 22:29 810 Marime text
Preşedintele Biroului Internaţional de Expoziţii şi comisar al Secţiunii Române pentru EXPO 2012 Yeosu, Republica Coreea, Ferdinand Nagy, a participat joi, 19 ianuarie 2012, la ceremoniile organizate de BIE, prilejuite de cea dea 80-a aniversare a înfiinţării Biroului Internaţional de Expoziţii.

În discursul susţinut cu acest ocazie, preşedintele BIE, Ferdinand Nagy şi-a exprimat aprecierea pentru cei 80 de ani de muncă susţinută şi o reprezentare remarcabilă a organizaţiei la nivel internaţional, accentuând importanţa expoziţiilor mondiale şi impactul acestora la nivel global.

„Expoziţiile mondiale au fost printre cele mai formative influenţe în modelarea şi dezvoltarea timpurilor moderne, reprezentând o istorie de descoperiri, reflecţii şi conexiuni, o demonstraţie vie a diversităţii civilizaţiilor umane" a subliniat Ferdinand Nagy.

În marja evenimentelor, preşedintele BIE a avut întrevederi cu reprezentanţii ţărilor candidate pentru organizarea expoziţiei internaţionale din 2017 şi cu ambasadori ai statelor membre BIE. De asemenea a avut convorbiri bilaterale cu comisarul general al expoziţiei florale VENLO 2012 din Olanda, Dzsingisz Gabor şi cu ambasadorul Angolei la Paris, Miguel Da Costa , Angola devenind cea de-a 160-a ţară acreditată BIE.

La eveniment au participat secretarului general al BIE, Vicente G. Loscertales, ambasadori ai statelor membre acreditaţi la Paris şi reprezentanţi ai mediului de afaceri din Franţa.

Informaţii suplimentare:

La data de 22 noiembrie 1928 a fost semnată, la Paris, Convenţia privind, pe care România, ca membru fondator, a ratificat-o prin Decretul nr. 2581/1930, intrând în vigoare
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii